23948sdkhjf

Stangelandselskaper på Haugalandet går sammen

T Halleland AS fusjoneres inn i Birkeland Maskinentreprenør AS som samtidig vil endre navn til Birkeland AS.

Det nye selskapet vil bestå av 90 ansatte og hadde i 2019 en samlet omsetning på 175 millioner. Målet med sammenslåingen er å styrke posisjonen ytterligere som den ledende entreprenøren på Haugalandet og Sunnhordaland, heter det i en pressemelding.

Stangeland Gruppen kjøpte i september i fjor 50 prosent av drift- og eiendomsselskapet T Halleland, og i mai i år ble også 50 prosent av Birkeland Maskinentreprenør as en del av Stangelandkonsernet. Nylig kjøpte Stangeland Gruppen resten av Halleland og eier nå 100 prosent av T Halleland AS.

Skal ledes av Kai Birkeland

Kai Birkeland blir daglig leder og Torleiv Halleland blir markedssjef i Birkeland AS. Stangeland Gruppen eier 60 prosent og Kai Peder Birkeland eier 40 prosent. Hovedkontor med administrasjon og verkstedfasilitet skal være i de tidligere Hallelandlokalene på Ekrene Næringspark i Sveio. Birkeland AS har også kjøpt 50 prosent av Birkeland & Tyse Bergsprenger AS.

Etablerer et enda sterke entreprenørselskap

– I Birkeland tenker man mye i kubikk og meter, og Halleland er jevne og stødige. Med andre ord, har de begge sterke kvaliteter. I forhold til verdier og prinsipper, tenker vi alle likt. Folk skal ha det kjekt på jobb, og vi leverer alltid som avtalt, sier konsernsjef Olav Stangeland.

Han fremholder at det er likhetstrekkene, den unike kompetansen i begge selskap, samt mulighetene fremover som i korte trekk er fundamentet i fusjonen.

– I flere år har vi levert oppdrag som avtalt, jevnt og stødig bygget relasjoner og tillitt i markedet. Det er vi stolt av, og det skal vi dra med oss videre. Målet er at kundene våre skal oppleve en effektiv entreprenør med mer kompetanse og ressurser enn da vi drev hver for oss. Vi satser, utvikler oss og ser store muligheter i markedet, sier Kai Birkeland.

Torleiv Halleland understreker viktigheten av å være en trygg, attraktiv arbeidsplass.

– Satsningen og veksten gir oss muligheter også som arbeidsgiver. Vi har allerede mange felles verdier som arbeidsglede, innsats og ærlighet. Nå skal vi løse enda større og mer komplekse oppgaver. Det mener vi danner grunnlag for en attraktiv arbeidsplass, for ansatte med mål om å utvikle seg både som fagfolk og leder, sier Halleland, som fremhever spesielt arbeidet med lærlinger, digitalisering og det grønne skiftet som fokusområder.

Endringen trer i kraft 1. januar 2021. Det tas forbehold om at konkurransetilsynet skal godkjenne transaksjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109