23948sdkhjf

Landets hyggeligste håndverker

Alexander Nygaard-Andersen er kåret som Norges Hyggeligste Håndverker 2020.

Snekkeren fra Horten gikk helt til topps blant de over 1.400 nominerte i den prestisjetunge kåringen Norges Hyggeligste Håndverker.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er fjerde gang kåringen arrangeres, og årets engasjement har knust alle tidligere rekorder. Over 3.500 nominasjoner har kommet inn og hele 277.869 stemmer fra hele landet.

– Det har vært svært vanskelig kåre en vinner blant alle disse fantastiske kandidatene. Denne kåringen har mange vinnere. Når vi skal finne vinneren for hele kåringen ligger den faglige kvaliteten som fundament. Dette er grunnfjellet i håndverksyrket, slik også sluttkunden opplever det, sier jurymedlem, Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud.

Viktig rolle i samfunnet

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby var tilstede på kåringen for å dele ut prisen til Norges Hyggeligste Håndverker.

– Håndverkere har en veldig viktig rolle i samfunnet. De har en litt spesiell arbeidsdag, i og med at de blir invitert hjem til folk og ofte må stille opp på kort varsel - da er det kanskje ekstra viktig å være hyggelig. Jeg tror vi alle kjenner en hyggelig håndverker og det er stas å få dele ut pris til de aller hyggeligste her i kveld. Dere er gode og viktige rollemodeller. Det trenger vi, fordi vi vet det inspirerer flere unge til å velge yrkesfag nå og i fremtiden, sa Melby fra scenen under prisutdelingen.

Seks kategorivinnere

I tillegg til hovedvinneren, ble det også kåret vinnere innenfor hver bransjekategori

Lærling: Ingrid Haugen (Sunndal, Møre og Romsdal)

Maler: Ronny Enger (Tønsberg, Vestfold og Telemark)

Mur & Betong: Bjørn Øyvind Imenes (Asker, Viken)

Snekker / tømrer: Alexander Nygaard-Andersen (Horten, Vestfold og Telemark)

Elektriker: Geir Mæhle (Osterøy, Vestland)

Rørlegger: Edwin Larsen (Tønsberg, Vestfold og Telemark).

Åpen kategori: Michael Piatek (Oslo)

Les mer om finalistene og vinnerne

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.05