23948sdkhjf

Åpnet 30 kilometer ny E6 i Nordland

Statssekretær Ingelin Noresjø stod for den offisielle åpningen av 30 kilometer med ny E6 ble åpnet i Vefsn kommune i Nordland. Aldri har det blitt bygget vei med denne standarden så raskt i Norge.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik var synlig stolt over det prosjektleder Bård Nyland og resten av E6-Helgeland gjengen har fått til sammen med entreprenøren Skanska og Vefsn kommune.

– E6 Helgeland har vært læremester i effektiv veibygging for andre veiprosjekter i Statens vegvesen, men også for Nye veier, sa utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik under åpningen.

Det siste henspeiler på at ledelsen i Nye veier satt på skolebenken med effektiv veibygging som pensum i 2017. Veiselskapet har også besøkt veianlegget i Nordland, og fått hele konkurransegrunnlaget og annen viktig E6-dokumentasjon, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Ny vei til halv pris

Fra før har E6 Helgeland åpnet 62 kilometer i nord. Med den siste strekningen er det åpnet 48 kilometer ny vei på E6 Helgeland sør. Veien har en snittpris på 62.000 kroner meteren. Det er ny vei til halv pris. Til sammen er det investert 8,1 milliarder kroner i ny vei. Trafikken kan nå kjøre 12 mil med ny vei fra grensa til Trøndelag til Saltfjellet

– Statens vegvesen har holdt i dette prosjektet på en strålende måte. Gjennom denne nye kontraktsformen har dere i tett samarbeid med Skanska og de andre aktørene funnet gode løsninger. Takk for jobben, sa Ingelin Noresjø.

Rekordrask utbygging

Med fartsgrense 90 kilometer i timen og gul profilert midtlinje, er forholdene lagt godt til rette for at næringsliv og andre veibrukere skal komme trygt og effektivt fram. Før gikk trafikken gjennom flere 60- og 70-soner.

Entreprenøren Skanska og underentreprenøren Hæhre har jobbet med svært god framdrift. Det gjør at strekningen åpner et år tidligere enn planlagt etter byggestart i 15. mai 2017. Skanska har bygget to kilometer vei i måneden, og 25 kilometer vei i året. Aldri har det blitt bygget vei med denne standarden så raskt i Norge, skriver Statens vegvesen.

Den nye veien går over 10 nye bruer og gjennom tre tunneler. Det er også bygd en rundkjøring, 10 veikryss og 13 busslommer. Statens vegvesen tar også i bruk en ny kontrollplass ved fylkesvei 78, 25 kilometer nord for Mosjøen. Det gir økt trafikksikkerhet i form av færre biler med tekniske feil på E6.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.179