23948sdkhjf

145 nye lærlinger i Bravida

Allerede før sommeren gjorde Bravida det klart at det ikke var aktuelt å kutte ned på inntaket av lærlinger til tross for situasjonen vi befinner oss i. Inntaket ble holdt på nesten samme nivå som i 2019, med 145 nye lærlinger i 2020.

Majoriteten av nye lærlingene er innen elektrofaget, med en beskjeden femtedel innen rørfaget. Litt over 30 lærlinger startet før sommeren, og resten kom på plass i løpet av august. Hele 11 unge damer starter sin karriere i Bravida, noe selskapet synes er en lovende trend. Lærlingene fordeler seg på alle Bravidas syv regioner i Norge, med Trondheim som største region med hele 35 lærlinger. En fjerdedel hver starter i rene prosjektavdelinger eller rene serviceavdelinger, og den resterende halvparten i kombinerte prosjekt- og serviceavdelinger.

Godt opplegg rundt oppstart

Bravidas elektroavdeling i Tromsø laget et opplegg rundt oppstart for de seks nye lærlingene deres, som besto av to dager inne på kontoret, der de blant annet fikk en introduksjon av Bravida og gjennomgang av HMS, oppsett av telefon, apper og programmer brukt i Bravida samt gjennomgang av verktøy, arbeidstøy og verneutstyr. Opplæringskontoret kom også på besøk og fortalte hvem de er og hva de gjør ovenfor lærlingene. Deretter fikk lærlingene instruksjon i bruk av ordresystemet Handyman, timeføring og lignende rutiner, opplæring i prosjektverktøyet Dalux av avdelingens superbruker, besøk hos en skoleverandør for tilpasning, før de tilbake på kontoret ble fordelt på prosjekter og servicebiler.

Lærlingene i Tromsø kommer fra hele fylket og flere forskjellige skoler, og har en ressurskoordinator som har ansvaret for å følge opp lærlingene gjennom læretiden. Et punkt på oppstartsopplegget er å gå gjennom hvilke forventinger som stilles til lærlingene, og hva de må spesielt huske på når de kommer ut på prosjektene. Tredje dagen var lærlingene klare til å dra ut på de ulike prosjektene, og den virkelige opplæringen kunne begynne i samarbeid med våre dyktige montører.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093