23948sdkhjf

Ny ledelse i LINK

Sivilarkitekt Grethe Haugland ansettes som ny adm. direktør i Norge og Martha Bergh Lunde i en nyopprettet COO-stilling for LINK konsern. Begge rekrutteringene er fra egne rekker i LINK arkitektur.

LINK arkitektur er Skandinavias femte største arkitektkontor og i disse dager legges en entydig strategi for den kommende perioden som skal sørge for at posisjonen styrkes. Ambisjonen er å skape verdi for både kundene og samfunnet ved å utvikle og styrke selskapets faglige identitet med særlig fokus på bærekraft og digitalisering.

Fremoverlent strategi

Jeg er særdeles fornøyd med at Grethe og Martha har takket ja til utfordringen og er overbevist om at vi får en svært solid og handlekraftig ledelse i Norge. Vi skal med dette grepet styrke vår konkurransekraft og møte utviklingen i bransjen med en fremoverlent strategi, sier konsernsjef Kirsten Anker Sørensen. De har sterke kvaliteter begge to og utfyller hverandre på en svært god måte, utdyper Kirsten, som legger til at det har vært en omfattende kompetitiv rekrutteringsprosess med mange eksterne kandidater til en meget spisset kravspesifikasjon.

Erfarne ledere

Grethe Haugland er i dag direktør for Region Vest. Med 26 års erfaring som arkitekt og åtte års erfaring som leder for arkitektkontor er hun en markant fagperson i bransjen.

Martha Bergh Lunde har ti års erfaring som økonomidirektør i LINK arkitektur og har det siste året fungert som konstituert administrerende direktør. Hun går nå inn i en nyopprettet COO-stilling for hele konsernet i Skandinavia og vil ha operativt ansvar for selskapets utviklingsprosesser i tråd med ny strategi. Begge tiltrer sine nye roller 15. september.

– Jeg er stolt og full av forventninger til mine nye arbeidsoppgaver. Jeg vil ha fokus på å utvikle rådgiverrollen til arkitektene og styrke samarbeidet på tvers av geografi og fagområder. Med bærekraft solid forankret og med høy innovasjonstakt skal vårt arbeid legge premissene for et godt sted å være, i dag og i fremtiden, sier Grethe Haugland.

De to erfarne lederne skal lede den norske organisasjonen sammen med den øvrige ledergruppen bestående av Camilla Aakre, regiondirektør By og Samfunn og Gerhard Linder, regiondirektør Øst.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.221