23948sdkhjf

Veidekke Eiendom skifter navn til Nordr Eiendom

Veidekke har fullført salget av Veidekke Eiendom til en selskapsverdi på 8,75 milliarder kroner. Selskapet skifter samtidig navn til Nordr Eiendom i både Norge og Sverige.

Kjøper er et konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA og Union Real Estate Fund III Holding AS. Veidekke har, i tråd med avtalen inngått 16. juni 2020, mottatt et vederlag på NOK 7,1 milliarder på gjeldfri basis. Kjøper overtar virksomheten basert på en selskapsverdi på NOK 8,75 milliarder, inkludert arbeidskapital, skatt og andre gjeldsposter. Transaksjonen gir Veidekke en gevinst på om lag NOK 1,2 milliarder kroner, som vil bli resultatført i tredje kvartal.

Skifter navn til Nordr Eiendom

Samtidig med salget skifter Veidekke Eiendom til Nordr Eiendom i både Norge og Sverige. Nordr Eiendom har 180 ansatte og en tomteportefølje på 18.800 enheter konsentrert i de største vekstområdene i Norge og Sverige. Selskapet har kontor i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Norge og i Stockholm, Gøteborg og Malmø i Sverige.

– Det har vært en strålende mottakelse hos de ansatte til det nye eierskapet og nå gleder vi oss sammen til å rette fokus på å bygge selskapet videre i Norge og Sverige. Vi har mange prosjektet som nå skal rulles ut i markedet og nærhet til kundene blir vår prioritet fremover, sier Baard Schumann som blir konsernsjef i Nordr Eiendom.

Blir en rendyrket entreprenør

– Prosessen med å dele Veidekke og selge eiendomsvirksomheten har vært omfattende og er strategisk viktig for Veidekke. Etter salget er Veidekke en rendyrket entreprenør, med en solid finansiell posisjon som gir oss et sterkt utgangspunkt for videreutvikling av virksomheten. Det er alltid vemodig å se gode kollegaer gå ut døren hos Veidekke, og da er det godt å vite at de kommer til en solid og entusiastisk ny eier, som vi ser frem til å samarbeide med i årene som kommer, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11