23948sdkhjf

Nå starter byggingen av E6 Ranheim – Værnes

Statsministeren tok det første spadetaket på tirsdag.

Nye Veier skal, sammen med entreprenør Acciona og med rådgiver Rambøll Norge AS, bygge 23 kilometer motorvei fra Ranheim til Værnes. Med fire felt, midtdeler, doble tunnelløp og fartsgrense på 110 km/t, får trafikantene en mer trafikksikker vei med bedre trafikkflyt og kortere reisetid.

Tirsdag 1. september var det markering av anleggsstart, med ordførere, kommunedirektører, representanter fra næringslivet, og entreprenør- og transportbransjen, og ikke minst statsminister Erna Solberg til stede. Hun tror gode veier betyr bedre velferd for folk.

– Bedre veier vil bety bedre sammenbygging, større arbeidsmarkedsregion og bedre muligheter for næringslivet i Trøndelag, hvor ikke alle kan jobbe digitalt. Det er fortsatt mange i vårt land som trenger fysisk transport for å få tingene gjort. Vi mener det er riktig å bygge landet sammen, sa statsministeren.

22 roser

Ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes, var også med på markeringen.

– Ny E6 mellom Ranheim og Værnes er en gigantinvestering på et kjærkomment tidspunkt. Den bygger landet, regionen og arbeidsmarkedet sammen. Den reduserer reisetiden, øker verdiskapingen, og den fjerner kø- og gjennomgangstrafikk. Jeg har likevel med meg 22 roser i denne anledningen. Det er én rose for hvert menneske som er drept eller hardt skadd på strekningen Ranheim til Åsen bare de siste ti årene. Det tegner en enda større himmel over det prosjektet som tusenvis av årsverk nå skal ta fatt på, sa Vigdenes.

Takket alle som har bidratt

Utbyggingsdirektør i Nye Veier, Johan Arnt Vatnan, benyttet anledningen til å takke alle som har bidratt i prosjektet.

– Takk til Acciona, til Multiconsult og Rambøll. Takk til saksbehandlerne i administrasjonene i kommunene, i fylkeskommunen og andre sektormyndigheter. Takk til næringsliv og spesielt til Norges Lastebileier-forbund for all støtte. Og takk til alle medarbeidere i Nye Veier som har stått på sent og tidlig for å komme dit vi er i dag, sa Vatnan

Planlagt veiåpning er i 2025.

Fakta om prosjektet

  • 23 km lang E6 strekning mellom Ranheim og Værnes
  • Prosjektkostnad: NOK 5,2 milliarder ekskl. mva
  • Hastighet: 110 km/t
  • Ferdigstillelse Ranheim – Reitan: 2023
  • Ferdigstillelse Reitan – Hommelvik: 2024
  • Ferdigstillelse av prosjektet: 2025
  • Totalentreprenør Acciona Construcion

I Nye Veiers digitale anleggsguide kan du lese mer om hva som skal skje når i årene fremover.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109