23948sdkhjf

Veidekke skal bygge miljøbygg for BIR

Veidekke og BIR AS (Bergensområdets Interkommunale Renovasjonsselskap) har inngått kontrakt for bygging av ny terminal for avfallsnettet og nytt hovedkontor på Nygårdstangen i Bergen.

Som en del av utbyggingen av avfallsnettet i Bergen sentrum, skal BIR etablere bossnetterminal på Nygårdstangen. Terminalen blir plassert i første til tredje etasje av et nybygg på totalt syv etasjer, hvor de resterende etasjene blir BIRs nye hovedkontor. Kontordelen av bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR Excellent.

En svært bærekraftsorientert kunde

Oppdraget er en totalentreprise verdt 183,6 millioner kroner ekskl. mva.

– Veidekke er veldig glad for at vi på ny er gitt tillit fra BIR, som en svært bærekraftsorientert kunde, der vi sammen kan finne innovative løsninger for fremtiden. Prosjektet blir vårt sjette pågående prosjekt i Bergen med miljøsertifisering, og det er med på å ytterligere videreutvikle vår miljøkompetanse, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

Vestlendingenes egen miljøbedrift

– Vi har etablert bossnett i Bergen sentrum i 10 år og gravd opp et ikke ubetydelig antall gater. Nå skal vi omsider i gang med å bygge hjertet i siste halvdel av bossnettet i sentrum, sier styreleder i BIR AS, Aslak Sverdrup.

– I anskaffelsesprosessen, hvor både pris, kvalitet og miljø var viktige kriterier, fikk vi mange gode tilbud og vi er glade for at vi i dag kan utvide laget med Veidekke som entreprenør. Som vestlendingenes egen miljøbedrift skal vi vise vei, og det er satt høye miljøambisjoner for prosjektet med formål å tilrettelegge for bærekraftig design og bygging gjennom hele prosjektet. Med Veidekke på laget skal vi stolt reise et bygg med tydelige miljøkvaliteter, fortsetter Sverdrup.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.267