23948sdkhjf

Leire skaper problemer for Livsvitenskapsbygget

Vanskelige grunnforhold, med mye leire og ekstra prosjekteringskostnader har ført til at prosjektet om byggingen av Livsvitenskapsbygget må kuttes vesentlig for å holde rammen.

Kutt i Livsvitenskapsbygget vil få alvorlige konsekvenser for UiO og for Norges satsing på kunnskap og innovasjon. Bygget er helt sentralt i den videre utviklingen og moderniseringen av Universitetet i Oslo og for utviklingen av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Kunnskapsdepartementet har derfor gitt Statsbygg og UiO i oppdrag å gjennomgå prosjektet og synliggjøre konsekvensene av kutt i prosjektet.

Svært bekymret

– Vi har forståelse for at budsjettoverskridelser av denne størrelse er svært krevende for regjeringen. UiO har gjennom hele prosessen, som startet så tidlig som i 2005, vært nøktern og lojal til prosjektutviklingen. Vi er nå svært bekymret. Et kutt vil ramme den faglige og innovative virksomheten som både Storting og regjering har forventninger til. Det vil gjøre det langt vanskeligere å skape et verdensledende universitetsmiljø med forskning, utdanning og innovasjon innen livsvitenskap, kjemi og farmasi, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

UiO er et europeisk ledende universitet med forskning i verdensklasse og konkurrerer med de fremste kunnskapsmiljøene globalt. Dette krever investeringer i forskning og forskningsinfrastruktur.

– Livsvitenskapsbygget er et eksempel på hva et moderne universitet må satse på i den globale konkurransen vi er en del av. Det er også en bærende del av innovasjonsdistriktet Oslo Science City, som statsministeren nylig var med å åpne. Et så stort kutt vil ramme konkurransekraften betydelig, sier Stølen.

Statsbygg og UiO har fått frist frem til 30. september med å svare på oppdragsbrevet fra Kunnskapsdepartementet.

– Det viktige for UiO er at vi får dekket funksjonene innen forskning, utdanning og innovasjon som er beskrevet i opprinnelig plan. Vi ser fram til en konstruktiv dialog, sier Stølen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.067