23948sdkhjf

Jobber for bro til øy med 22 fastboende

Ordfører Torhild Haugann i Vevelstad kommune vil ha bro til Hamnøya. I dag er det 22 fastboende på øya.

Et mange tiår gammelt prosjekt er igjen løftet fram fra skuffen, og nå skal bro til Hamnøya løftes inn i arbeidet med Regional transportplan (RTP), skriver Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

– Dette er svært viktig for de 22 fastboende på Hamnøya, for de rundt 50 fritidshus-eierne, og for næringsaktørene i Vevelstad kommune. Vi har unge folk som har satset på landbruksnæringen på øya, og vi har en svært framtidsrettet bedrift, AkvaFuture, som satser på oppdrett i lukkede merder. Dette er et relativt sett lite prosjekt, der selve brua ifølge tidligere utregninger, er stipulert til å koste i overkant av 120 millioner kroner, argumenterer ordfører Torhild Haugann (Sp) i Vevelstad.

Satser på havbruk

Hun påpeker at det er et uttalt mål for Norge å øke produksjonen i havbruksnæringen. Da mener hun infrastruktur i form av fastlandsforbindelse vil være avgjørende i et framtidsperspektiv.

– Fergeleiet på Vågsodden er i meget dårlig stand som krever betydelig oppgradering. Videre er anløpsstedet værutsatt noe som fører til hyppige kanselleringer, der næringsaktører risikerer å bli stående igjen på Hamnøya til neste dag. Broprosjektet har høy verdi for samtlige reisende på Tjøtta-Forvik-sambandet, i tillegg til fastboende og næringsaktører, da det vil lette på hele fergestrukturen når et anløpssted tas bort, påpeker Haugann.

Vil gi besparelser og vekst

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp), mener prosjektet er interessant, og mener man ved å løfte blikket vil se en utvikling for hele regionen ved å få realisert bru til Hamnøya.

– Det vil bli et anløp mindre på sambandet Tjøtta – Forvik, Nordland mest kompliserte fergesamband. Selv om det er kort vei inn til Vågsodden, kan det være krevende forhold med vær og vind, sier Bentzen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125