23948sdkhjf

Betonmast skal bygge nytt produksjonsanlegg for Infinitum

Betonmast Trøndelag har signert kontrakt for utvikling og bygging av et nytt produksjonsanlegg for Infinitum i Trøndelag. Kontrakten er en samspillsentreprise med en ramme på om lag 60 millioner kroner ekskl. mva.

Betonmast jobber nå sammen med Infinitum for å finne en egnet tomt i Trondheimsregionen for å prosjektere og utvikle anlegget. Det nye anlegget vil være en stor investering i både framtid og miljø. Anlegget vil være dimensjonert for å kunne ta imot gjenvinningsflasker og bokser også i økende grad i framtiden

– Vi ser frem til et konstruktivt samarbeid med Infinitum om å finne gode løsninger for prosjektet, sier Tom Utvik, daglig leder i Betonmast Trøndelag.

– Betonmast har tidligere oppført tilsvarende anlegg for Infinitum på Romerike og vi er selvsagt svært fornøyde og stolte av at Infinitum gir oss tillit til å bygge et anlegg også her i Trondheim, sier Tom Utvik.

Arbeidet med tomtekjøp og utvikling er allerede i gang og det planlegges oppstart bygging i løpet av første kvartal 2021.

Passer inn i Betonmasts miljøstrategi

Infinitum (tidligere Norsk Resirk) drifter pantesystemet for drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke. De jobber for høyest mulig innsamling av resirkulerbar emballasje for drikkevarer. Målet er effektiv og miljøvennlig drift, og ambisjonen er å samle inn og resirkulere alle flasker og bokser i pantesystemet. Navnet er inspirert av det uendelige antall ganger man kan resirkulere flasker og bokser i pantesystemet. Infinitum eies av dagligvarehandelen og drikkevareprodusentene.

– Betonmast fokuserer på bærekraft, og vi har satt oss høye mål i vår miljøstrategi, sier Utvik, som legger til at Infinitums arbeid er helt i tråd med deres eget mål om å redusere ressursbruken.

– Det er derfor ekstra hyggelig å bygge noe som bidrar til miljøvennlig utnyttelse av verdifulle ressurser, avslutter han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157