23948sdkhjf

Bygger om Halden Storsenter

Veidekkes datterselskap Øst AS har av Halden kommunale pensjonskasse fått i oppdrag å bygge om Halden Storsenter. Det tidligere kjøpesenteret skal bli et kultur- og flerbrukshus for byens innbyggere med blant annet kinosenter og bibliotek.

Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 130 millioner kroner ekskl. mva. Oppdraget omfatter detaljprosjektering og ombygging av Halden Storsenter fra kjøpesenter til flerbrukshus med kino, bibliotek, familiens hus, Halden frivillighetssentral, ungdomsklubb, Edderkoppen Gavemakeri og driftsfunksjoner.

Prosjektet innebærer en total transformasjon og et betydelig områdeløft i tråd med Haldens byutvikling. Gjenbruk av eksisterende bygnings­masse er fremtidsrettet ressursbruk og et eksempel til etterfølgelse. Det totale arealet som skal ombygges utgjør i overkant av 11.500 BTA, av dette utgjør kinoen 1.500 kvm med tre topp moderne saler.

Ferdigstillelse i oktober 2021

– Vi takker så mye for tilliten og ser fram til å komme i gang med byggearbeidene om noen uker. Det er en stor glede og en ære å få et slikt oppdrag som vil bety så mye for mange av Haldens innbyggere når det står ferdig. Dessuten var det Veidekke som bygde Halden Storsenter for over 20 år siden, og da er det veldig hyggelig at vi som lokal aktør nå tar ombyggingen også, sier daglig leder Bård Degnes i Veidekkes datterselskap Øst AS.

Byggearbeidene starter i løpet av september med planlagt ferdigstillelse i oktober 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109