23948sdkhjf

Byggestart på Consulens Brygge i Stavanger

Etter en god salgsstart i et tøft boligmarked, starter Skanska og Base Bolig nå byggingen av de 38 første leilighetene på Consulens Brygge.

Det er Skanska ved region sør i Stavanger som skal bygge Consulens Brygge. Kontrakten for byggetrinn 1 har en verdi på ca. 190 millioner kroner.

– Denne kontrakten er viktig for Skanska og positiv for det øvrige næringslivet i regionen med hensyn til å opprettholde aktiviteten i den litt utfordrende situasjonen som råder i forbindelse med korona. Prosjektets miljøambisjoner er i tråd med Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, og vi gleder oss til å få starte byggingen sier regiondirektør i Skanska Norge, Jone Klingsheim.

Foregangseksempel på miljøvennlig utvikling

Prosjektet på den tidligere Kulimportkaien ved Hillevågsvatnet i Stavanger skal sertifiseres etter den internasjonale miljøsertifiseringen for utredning og rangering av bygninger, BREEAM. Prosjektet fyller dermed kravene til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer og mer energivennlige løsninger.

Magnus Ervik Fossheim, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, sier at Consulens Brygge skal bli et foregangseksempel på miljøvennlig utvikling av nye boliger i Stavanger.

– I Skanska BREEAM-NOR-sertifiserer vi alle våre boligprosjekter. Sertifiseringen sikrer boligkjøperen et trygt og miljøvennlig hjem, og gjør det enda enklere for boligkjøperne å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Consulens Brygge skal oppnå nivå Very Good på sertifiseringskalaen, sier Fossheim.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125