23948sdkhjf

Rekordmange hyggelige håndverkere

Norges Hyggeligste Håndverker 2020 har hatt rekordstort engasjement over hele landet. Over 3.500 nominasjoner har kommet inn og hele 277.869 stemmer. Etter et grundig juryarbeid er nå 21 finalister klare for siste runde av kåringen.

– Vi hadde håpet på stort engasjement i årets kåring, men dette overgår all forventning. Det er tydelig at folk virkelig har fått øyne opp for kåringen og at de ønsker å løfte frem alle de flinke, dyktige og hyggelige håndverkerne der ute. Årets 21 finalister er rett og slett imponerende, og noe av det hyggeligste med juryarbeidet var å lese de glitrende nominasjonene finalistene har mottatt. For oss i juryen blir arbeidet med finalefasen naturligvis enda vanskeligere med så mange og gode nominasjoner, men det får vi kalle et luksusproblem, sier jurygeneral Kristin Skogen Lund, konserndirektør i Schibsted.

Skape større stolthet og engasjement

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er fjerde gang kåringen arrangeres, og årets engasjement har knust alle tidligere rekorder.

– Nominasjoner og stemmer har kommet inn fra hele landet og i alle kategorier. Nettopp variasjonen i nominasjonene, kategoriene og landsdelene er gøy å merke seg. Det betyr at engasjementet er bredt og at hele Norge heier frem sine nominerte. Kåringen fører også til mye positivt lokalt engasjement og oppmerksomhet rundt håndverkerbransjen generelt og de nominerte spesielt. Det er viktig, sier Skogen Lund.

Vil mangle 90.000 fagarbeidere

Norge vil ifølge SSB mangle 90.000 fagarbeidere i 2030. Eivind Antonio Johansen i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter, er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker.

– Denne kåringen er utrolig viktig for å rette et positivt søkelys på håndverkerbransjen og for å løfte frem alle de dyktige håndverkerne i landet. I år var jeg spent på responsen fra de ulike kommunene og tettstedene, og ikke minst hvor mange nominerte det skulle bli innenfor de forskjellige yrkene. Med resultatene i hånden kan jeg ikke si annet enn at vi er svært fornøyde med årets kåring og at vi går inn i en spennende finalefase, sier Johansen.

Vinneren kåret 5. september

Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort på et lukket arrangement den 5. september. Vanligvis har kåringen funnet sted under Boligmessen i Telenor Arena, men i år vil kåringen bli streamet digitalt på hyggeligste.no. – Det er 21 utrolig dyktige, flinke og hyggelige kandidater, så vi får en vanskelig jobb med å plukke ut vinnerne i hver kategori. Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med finalistene og til å få presentere de til folk den 5. september, avslutter Johansen.

Les mer om finalistene

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063