23948sdkhjf

ISO-sertifisert på ledelse og miljø

– Vi har hele tiden jobbet ut fra ISO-standardene. Nå kan vi også dokumentere det, sier Atle Gerhardsen, daglig leder i Cautus Geo.

I juni fikk selskapet sertifiseringer for 9001 og 14001. 9001 er kanskje den mest kjente ISO-sertifiseringen. Den omfatter ledelse, produktdesign, kundebehandling, dokumentkontroll, internopplæring, internrevisjon og ledelsesevaluering.

Noe mindre kjent er kanskje 14001. Den setter høye miljøstandarder. Det handler både om å unngå å forurense, styringssystemer og politikk på miljøområdet.

Fortid i olje

Cautus Geo AS har i mer enn ti år overvåket naturfarer. Selskapet utvikler, etablerer og drifter ulike målesystemer for overvåkning av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø. Selskapet er grunnlagt, eies og styres av Atle Gerhardsen og Lars Krangnes. De har begge en fortid i olje.

– Der var kravet ISO-sertifisering. Vi har jobbet ut fra de samme standardene. Vi har hatt det under huden, men vi har ikke hatt sertifiseringen på plass før i sommer, sier Gerhardsen.

Det har handlet om tidsbruk.

– Samtidig har vi brukt en god del tid på å dokumentere våre systemer og standarder. Det blir enklere nå som vi rett og slett kan sende en pdf av sertifiseringen.

Bedre bedrift

– Jeg tror krav til å dokumentere kvalitet ikke blir slappere fremover. Det handler om å dokumentere standarder. Etter min vurdering gjør det oss til en bedre bedrift å ha sertifiseringene på plass. Det viser at vi har orden i sysakene, og at det ikke bare er vår egen oppfatning, men at det lar seg dokumentere gjennom standarder som er satt av andre, sier Gerhardsen, som forventer økte krav fremover.

– I bunnen handler det hele om sikkerhet og troverdighet, fastslår han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078