23948sdkhjf

Stor betongleveranse til Hywind Tampen

Kværner har inngått kontrakt med Ølen Betong AS om leveranse av ca. 35.000 kbm betong til utbyggingsprosjektet Hywind Tampen – verdens største flytende havvindpark

Hywind Tampen vil bestå av elleve vindturbiner med en samlet kapasitet 88 MW som vil kunne dekke ca. 35 prosent av det årlige behovet for elektrisk kraft på de fem plattformene som utgjør Snorre og Gullfaks.

I oktober i fjor signerte Kværner en kontrakt med Equinor om å levere elleve flytende betongskrog til Hywind Tampen, og i slutten av juni signerte Ølen Betong kontrakt med Kværner for betongleveranser.

 Hywind Tampen-prosjektet. Illustrasjon: Equinor

Erfaring, kompetanse og kapasitet

– Ølen Betong er en nasjonal aktør med lang erfaring på drift og levering til store onshore prosjekter for olje- og gassindustrien rundt i Norge. Summen av erfaring, kompetanse og kapasitet gjør at Ølen Betong er godt rustet for denne type leveranse, sier Erik Stormyr, prosjektleder i Kværner.

24/7 i 16 måneder

Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong er svært fornøyd med avtalen som har kommet i stand og ser frem til å gjennomføre et spennende pionerprosjekt i samarbeid med Kværner.

– Vi anser prosjektet som strategisk viktig for Ølen Betong med tanke på å være med å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for samfunnet sier Norekvål. Samtidig er prosjektet både utfordrende og krevende å gjennomføre med drift 24/7 over 16 måneder.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063