23948sdkhjf

Selger Norges mest attraktive næringstomt

Statsbygg mener den unike Trekanttomten mellom Aker Brygge og det nye Nasjonalmuseet har et enormt potensial. Nå starter salgsprosessen.

- Dette er utvilsomt en av de aller beste tomtene i Oslo. Utviklere drømmer om prosjekter som dette, og nå får de en sjelden mulighet. Her regner vi med at store norske og internasjonale aktører vil være interesserte, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i en pressemelding.

Via eiendomsrådgiverne Malling & co sender Statsbygg nå ut den første informasjonspakken om salget til markedet. Sammen med nøkkelinformasjon om tomten ligger blant annet en mulighetsstudie, som viser ulike alternativer for et byggeprosjekt.

Det fullstendige prospektet for den 3850 kvadratmeter store tomten på Vestbanen forventes å foreligge i løpet av august. Budprosess, salg og overtakelse vil bli gjennomført i andre halvdel av 2020.

- Vi forventer at markedet for en tomt som dette er svært godt. Her er det lett å se for seg for eksempel attraktive kontorlokaler. Fra før av vet vi at ledende aktører vurdert hotell og konferansevirksomhet på tomten, sier Nikolaisen.

De seneste årene har Trekanttomten blitt brukt som anleggsplass for det nye Nasjonalmuseet. Statsbygg-sjef Nikolaisen har hatt høye klimaambisjoner for museet, og har det også for salget av Trekanttomten.

- Vi ser for oss at kjøper vil få krav om å bygge etter sertifiseringen BREEAM Excellent. Slik sikrer vi et bærekraftig bygg på en unik tomt, sier han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093