23948sdkhjf

Bygger midlertidig bad i Oslo

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har inngått kontrakt med Askim Entreprenør AS om bygging av et midlertidig bad på Økern. Når Tøyenbadet etter planen åpner i 2023 vil badet på Økern flyttes.

– Byrådet skal bygge tre nye bad i Oslo, og mens vi bygger det nye Tøyenbadet skal et midlertidig bad på Økern ivareta noe av bassengkapasiteten. Vi ber folk være tålmodige med at det blir noen magre år for svømming fram mot 2023, men håper bassenget på Økern kan hjelpe på idrettens behov, og også gi et tilbud til publikum i helgene, sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Skal flyttes

Når Tøyenbadet etter planen åpner i 2023 vil det midlertidige badet på Økern flyttes. Dette er en del av Oslo kommunes satsning på gjenbruk og miljø.

– Det midlertidige badet på Økern er et godt eksempel på gjenbruk. Badet bygges slik at det fullt ut kan settes opp og gjenbrukes et annet sted når Tøyenbadet åpner igjen. Dette er helt i tråd med byrådets miljøprofil, sier Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap.

Byggestart er planlagt til høsten og med ferdigstillelse vinteren 2021. Det er Kultur- og idrettsbygg Oslo KF som er byggherre.

– Vi er glade for å ha signert kontrakten med Askim Entreprenør AS. Miljøaspektet har vært viktig for oss i valg av entreprenør. Askim Entreprenør AS har levert gode løsninger for anleggsfasen og en miljøplan for arbeidet. Blant annet skal massene gjenbrukes på området. Dette var viktige aspekter for oss i valg av leverandør, sier Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Askim Entreprenør AS er et datterselskap av AE Gruppen AS.

– Askim Entreprenør AS er glad og stolt over tilliten vi har fått gjennom denne kontrakten. Miljø er en stadig viktigere faktor ved bygging i hele landet og i Oslo spesielt. Vi ønsker å være blant de aller beste på miljø i anleggsarbeid, ved blant annet å ta i bruk ny teknologi etter hvert som det blir tilgjengelig. Vi gleder oss til å komme i gang, sier adm. direktør Thor-Ole Riiser.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.046