23948sdkhjf

Skanska bygger nye Madlamark skole

Stavanger kommune ga Skanska Norge AS oppdraget om å bygge nye Madlamark skole. Kontrakten har en verdi på 216 millioner ekskl. mva.

Madlamark skole er en to-parallells barneskole, trinn 1-7 (B14 – skole), og er designet som en «fløy»-skole i to etasjer, med et totalt areal inkludert idrettshall på omlag 9.600 kvm. En av fløyene inneholder STOLT- avdeling (Særskilt Tilrettelagt Opplærings Tilbud). Fløyene knyttes sammen av et hjerterom som også har adkomst inn til idrettshallen.

Les også: Milepæl for Nidarvoll

Skolen skal bygges iht passivhusstandarden, leveres med energibrønner og solceller på tak, og vil bli miljøsertifisert i henhold til BREEAM-NOR med karakter Very Good.

Alle sammen – sammen

Skanska har sammen med sine samarbeidspartnere utviklet skolen i en «design built» konkurranse som ble vunnet juli 2019. Fra høsten 2019 og frem til januar 2020 har en i samspill med byggherre, brukere, driftspersonell og samarbeidspartnere optimalisert skolen.

Mottoet for prosjektet er «Alle sammen – sammen». Med dette som fokus har prosjektet lykkes med å designe en skole som er «åpen» og inkluderende.

– I Madlamark-prosjektet har vi fått benyttet vårt mangfold i nært samarbeid med partnere og kunde til å utvikle en inkluderende og fin skole som vi er stolte av. Gjennom konkurransen og samspillet har vi fått påfyll av læring og viktig kompetanse, påpeker Regiondirektør i Skanska, Jone Klingsheim

Les også: Åpnet 30 kilometer ny E6 i Nordland

Skole i full drift

Byggearbeidene startet i mai 2020 og vil pågå parallelt med skole i full drift. Elevene vil i byggeperioden være lokalisert i noen av skolens eksisterende bygg samt i nytt midlertidige modulbygg som er etablert på skoletomten. Utførelse av bygge- og anleggsarbeider parallelt med skole i full drift på «samme tomt» fordrer et særdeles høyt fokus med henhold til HMS, logistikk og kommunikasjon mellom entreprenør, skole og byggherre.

– Ved å bygge skoler som tilrettelegger for læring og inkludering lever vi opp til vår visjon om å bygge for et bedre samfunn. Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med oppdragsgiver og samarbeidspartnere som er engasjert i prosjektet, avslutter Jone.

Undervisningsdelen vil stå ferdig i fjerde kvartal 2021, mens idrettshallen samt utomhusanlegg ferdigstilles ett år senere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096