23948sdkhjf

Skanska bygger nye Madlamark skole

Stavanger kommune ga Skanska Norge AS oppdraget om å bygge nye Madlamark skole. Kontrakten har en verdi på 216 millioner ekskl. mva.

Madlamark skole er en to-parallells barneskole, trinn 1-7 (B14 – skole), og er designet som en «fløy»-skole i to etasjer, med et totalt areal inkludert idrettshall på omlag 9.600 kvm. En av fløyene inneholder STOLT- avdeling (Særskilt Tilrettelagt Opplærings Tilbud). Fløyene knyttes sammen av et hjerterom som også har adkomst inn til idrettshallen.

Skolen skal bygges iht passivhusstandarden, leveres med energibrønner og solceller på tak, og vil bli miljøsertifisert i henhold til BREEAM-NOR med karakter Very Good.

Alle sammen – sammen

Skanska har sammen med sine samarbeidspartnere utviklet skolen i en «design built» konkurranse som ble vunnet juli 2019. Fra høsten 2019 og frem til januar 2020 har en i samspill med byggherre, brukere, driftspersonell og samarbeidspartnere optimalisert skolen.

Mottoet for prosjektet er «Alle sammen – sammen». Med dette som fokus har prosjektet lykkes med å designe en skole som er «åpen» og inkluderende.

– I Madlamark-prosjektet har vi fått benyttet vårt mangfold i nært samarbeid med partnere og kunde til å utvikle en inkluderende og fin skole som vi er stolte av. Gjennom konkurransen og samspillet har vi fått påfyll av læring og viktig kompetanse, påpeker Regiondirektør i Skanska, Jone Klingsheim

Skole i full drift

Byggearbeidene startet i mai 2020 og vil pågå parallelt med skole i full drift. Elevene vil i byggeperioden være lokalisert i noen av skolens eksisterende bygg samt i nytt midlertidige modulbygg som er etablert på skoletomten. Utførelse av bygge- og anleggsarbeider parallelt med skole i full drift på «samme tomt» fordrer et særdeles høyt fokus med henhold til HMS, logistikk og kommunikasjon mellom entreprenør, skole og byggherre.

– Ved å bygge skoler som tilrettelegger for læring og inkludering lever vi opp til vår visjon om å bygge for et bedre samfunn. Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med oppdragsgiver og samarbeidspartnere som er engasjert i prosjektet, avslutter Jone.

Undervisningsdelen vil stå ferdig i fjerde kvartal 2021, mens idrettshallen samt utomhusanlegg ferdigstilles ett år senere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11