23948sdkhjf

Nominert til europeisk digital pris

Ramirent Norge er nominert til European Rental Awards 2020 i kategorien «Best digital Innovation» for en app som tar hånd om hele prosessen fra mottak, vedlikehold til utlevering av maskiner.

Det er European Rental Association (ERA) som står for tildelingen. Organisasjonen representerer over 5.000 utleiefirmaer og dens viktigste oppdrag er å markedsføre og legge til rette for fortsatt vekst av en bærekraftig og profesjonell utleieindustri i Europa.

Hvert år arrangerer ERA konkurransen European Rental Awards der det deles ut ulike priser. Nå har dommerpanelet offentliggjort de nominerte til årets konkurranse der Ramirent Norge er nominert i kategorien «Best Digital Innovation » for prosjektet; «Phalanx digital operations platform». Vinnerne av de ulike prisene bli kåret og delt ut under en digital versjon av European Rental Awards & Market Update den 30. juni.

– Vi satte oss som mål å være industriens ledende «Supply Chain» innen utgangen av 2020, opplyser Annikken B. Nygaard, Foto: Ramirent

App har halvert behandlingstiden

Dette er en løsning som Spartan Solutions har utviklet for Ramirent Norge som dreier seg om en digital løsning som tar seg av den interne arbeidsflyten av maskiner på Ramirents lokasjoner. Ramirent Norge er med sine 34 kundesentre landets største aktør innen utleie av maskiner og utstyr for bygg og andre næringer, og de siste årene har selskapet jobbet målrettet med økt digitalisering av selskapets tjenester og drift.

– Det er vel ikke til å stikke under stol at det er og har vært et sterkt behov for økt digitalisering i utleiebransjen, fastslår Annikken B. Nygaard, supply chain planner & developer i Ramirent Norge. – Vårt prosjekt «Ramiflow» har som mål å erstatte alle manuelle prosesser med digitale apper og integrert arbeidsflyt. Vi satte oss som mål å være industriens ledende «Supply Chain» innen utgangen av 2020, og for å oppnå dette så måtte det på plass en trinnvis forbedring i utstyrstilgjengelighet, leveringsnøyaktighet, logistikk og serviceeffektivitet, fortsetter Nygaard.

Økt tilgjengelighet

– Både vi og kundene har fokus på tilgjengelighet, og for Ramirent er det derfor veldig viktig å korte ned tiden det tar fra utleieutstyret blir innlevert til det er klart for utleie igjen. Gjennom Phalanx ulike funksjonaliteter for utlevering, retur, transfer og arbeidsordre, fikk vi til en effektiv automatisering av mottak, service og levering av utleieutstyr og forbruksvarer, forteller Nygaard som opplyser at løsningen har vært benyttet på alle Ramirents 34 ulike avdelinger rundt omkring i Norge siden i fjor høst, sier Nygaard.

Hun legger til at det har vist seg å være en veldig effektiv løsning som de hele tiden utvikler i forhold til de tilbakemeldinger de får fra sine kundesentre. Nå rulles løsningen også ut i Sverige.

I tillegg til en betydelig reduksjon i behandlingstid for utstyr har Phalanx-løsningen også gitt andre resultater. Den har blant annet resultert i 45 prosent økning i fakturerbare tjenester, 40 prosent reduksjon i kreditnotaer knyttet til feil returdato, 32 prosent reduksjon i registrering av verkstedsordre samt forbedret dokumentasjon for å forenkle kundeskade-håndteringen.

– Vi opplevde betydelig forbedring i alle seks tiltaksområder og vil nå sette nye mål for ytterlig forbedring og effektivisering, sier adm. direktør i Ramirent Norge, Øyvind Emblem. Foto: Christian Hatt

Bruker foto ved skaderegistrering

–Den nye returapplikasjonen gjør det mulig for mottaksteamet å umiddelbart motta og prioritere utstyr i det øyeblikket det kommer inn porten, opplyser Nygaard som påpeker at det nye digitale systemet også løste en annen viktig utfordring; nemlig dokumentasjon og registrering av såkalte kundeskader.

– Phalanx gjør det mulig for teknikere å både ta og markere bilder av skadet utstyr og umiddelbart gjennomføre kundeskadeprosessen. Dette har ikke bare gjort prosessen raskere for kunde og kundebehandler, men det har også gjort alt mye mer dokumenterbart, konkluderer Annikken B. Nygaard.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078