23948sdkhjf

Nå planlegges Grønlikaia

Hav Eiendom vil høre hva folket mener.

Etter at planinitiativet for Grønlikaia i Oslo ble oversendt til planmyndighetene i forrige uke, inviterer Hav Eiendom nå til tidenes medvirkningsdugnad. Hva mener byens befolkning at vi skal bruke 1 kilometer med ny havnepromenade til, og hva skal det 20 mål store friområdet ved enden av havnepromenaden fylles med?

– Når Grønlikaia planlegges, skal alle stener snus og alle ideer høres før beslutningene fattes. Vi og kommunens besluttende politikere trenger kunnskapen og ideene som folk sitter på. Derfor er medvirkningen fra byens befolkning svært verdifull. Det sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom som utvikler området. Han håper at så mange som mulig finner frem til www.gronlikaia.no og bidrar med sine forslag.

– Altfor ofte ser vi at engasjementet vekkes først etter at avgjørelsene er tatt. Nå ønsker vi å være tidlig ute for å få flere innspill fra innbyggerne, forklarer Kalland.

Kom gjerne med spenstige forslag

Medvirkningsprosessen som lanseres, er den største og mest omfattende som noen gang tidligere er gjort Fjordbyen.

– Vi ønsker alle forslag velkommen. Vi vet at mange har kunnskap og ideer som kan ha betydning for sluttresultatet. Det ønsker vi å ha med oss inn i det videre arbeidet. Det betyr naturligvis ikke at alle ideer blir gjennomført, men alle forslag vil bli vurdert, understreker Henning Sunde, Founding Partner i Rodeo arkitekter. Rodeo arkitekter er planarkitekt i prosjektet og de håndterer medvirkningsarbeidet.

– I løpet av de siste 20 årene har Fjordbyen og Oslo gjennomgått store transformasjoner og mange har fått et bevisst forhold til og en stor interesse for utviklingen av byen. Det er bra, fordi byen er til for innbyggerne og vi arkitekter og utviklere trenger å bli kjent med folks perspektiver og ønsker. Ofte er det noen få spesielt interesserte som engasjerer seg i medvirkningen. I dette tilfellet ønsker vi også å vekke engasjementet og interessen hos dem som vanligvis ikke deltar så aktivt. Vi tenker blant annet særlig på barn og unge, som vi gjerne hører fra, sier Sunde.

Hav Eiendom er eid av Oslo Havn KF og ble etablert i 2003 for å utvikle Oslo Havns eiendommer, som frem til da hadde vært benyttet til havnevirksomhet. Siden den gang har Hav Eiendom sammen med Oslo S Utvikling, utviklet Fjordbyen i Bjørvika og sørget for å gi Oslos befolking tilgang til sjøfronten.

Fakta om planinitiativet

  • Eier: Hav Eiendom
  • Planområde: ca. 130 daa
  • Planlagt areal: 208 000 m2
  • Antall boliger: 1500
  • Arbeidsplasser: 3-4000
  • Kultur/idrett: 8000 m2 BRA
  • Planlagt byggestart: 2024-2025
  • Planarkitekt: Rodeo arkitekter
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062