23948sdkhjf

Nidar bygger nytt sjokoladelager i Trondheim

Orkla vil investere rundt 100 millioner i nytt godteri- og sjokoladelager på Nidar-fabrikken i Trondheim.

Byggearbeidet skal etter planen starte opp våren 2021, og lageret forventes å være innflytningsklart i løpet av 2022. Med et nytt og energieffektivt lager som tar i bruk miljøvennlige energikilder, vil Nidar redusere klimaavtrykket sitt.

– Et moderne og miljøvennlig lager gir oss en helt annen fleksibilitet enn vi har i dag. Ved å få lager tett på fabrikken unngår vi unødvendig transport av råvarer og produkter, og vi reduserer dermed CO2-utslippene våre betydelig, sier Anders Greiff, Supply Chain direktør i Orkla Confectionery & Snacks Norge.

Skal stå ferdig i 2022

Selskapet har leid eksternt lager på Dora gjennom flere år. Etter hvert som Nidar-sjokolade, Smash!, Bamsemums, Laban Seigmenn og annet godteri blir produsert på fabrikken, fraktes de fortløpende med lastebil de tre kilometerne ned til lageret på Dora. Det blir det en endring på når det nye lageret står ferdig i 2022.

Nidar har hatt produksjon på Strindheim siden midten av 1950-tallet, og bidrar til arbeidsplasser for rundt 250 personer i Trondheim. Lageret er besluttet oppført på tomta som ligger på østsiden av fabrikken.

Etter at styret i Orkla besluttet å investere i nytt lager er neste steg å starte en anbudsprosess for å finne en ekstern samarbeidspartner. Deretter vil tegninger, plassering i terreng, høyde etc. detaljeres ut, før rammesøknad sendes kommunen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109