23948sdkhjf

Veidekke bygger kontorbygg i Kristiansand

Etter å ha jobbet med prosjektering gjennom 2019 startet Veidekke nå byggingen det første av fem kontorbygg i Quadrum-prosjektet i sentrum av Kristiansand.

Bane NOR Eiendom etablerte Quadrum AS for å utvikle fem bygg på «trekanttomten» mellom Kristiansand stasjon, E39 og Kvadraturen. Målet er ifølge Veidekke at denne knutepunktsutbyggingen skal bli et av de viktigste landemerkene for byutvikling på Sørlandet.

6.500 kvadratmeter kontor og 1.700 kvm kjeller

Første byggetrinn som Veidekke nå skal oppføre, E-bygget, vil bestå av ca. 6.500 kvm kontorbygg i åtte etasjer og 1.700 kvm kjeller. I en pressemelding heter det at tomten har en flott eksponering mot fjorden og Kvadraturen, og byggets dimensjoner tilsier at dette blir et markant referansebygg i hjertet av Kristiansand. Kontrakten med Veidekke inneholder også opsjoner om utenomhusarbeider og grunnarbeider med rør og kabler.

– Etter å ha hatt et langt og godt samarbeid med Bane NOR Eiendom om prosjekteringen er vi nå takknemlige og stolte over å ha fått selve byggeoppdraget også. Vi har solid kompetanse på næringsbygg av denne typen i Veidekke, og vi synes jo det er ekstra stas å få oppføre et praktbygg så sentralt og synlig for alle i byen vår, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094