23948sdkhjf

Alt klart for at HENT skal bygge Nye UNN Narvik

Etter en intens forprosjektfase der de involverte aktørene har hatt tett samspill og utviklingsarbeid siden oktober 2019, er kontrakten om selve gjennomføringen av byggeprosjektet for det nye universitetssykehuset i Narvik nå blitt underskrevet.

– Vi er svært godt fornøyd med å ha kommet hit vi står i dag. Med utgangspunkt i et velfundert skisseprosjekt, har en stor og tverrfaglig samspillsgruppe videreforedlet prosjektet, slik at vi nå er klare for å starte detaljprosjekteringen samtidig som de forberedende grunnarbeidene påstartes umiddelbart, sier prosjektsjef Hans Marcus Wennesland i HENT.

Sterk brukermedvirkning

Det nye sykehuset vil samle tilbudet innen fysisk- og psykisk helse samt rusbehandling, og vil erstatte det gamle sykehuset i Narvik. Prosjektet skal gjennomføres i en totalentreprise og omfatter alle arbeider fra og med råbygg til ferdig innredning. Totalt vil bygget utgjøre 26.860 kvadratmeter, skal ferdigstilles i løpet av våren 2024 og har en kontraktsverdi på 1,223 milliarder kroner. Rådgiverne Arkitema, Norconsult og Rambøll har vært med gjennom hele forprosjektfasen og vil også være en del av detaljprosjekteringen. I tillegg vil Arcon slutte seg til gruppen.

– Brukermedvirkningen har vært sterk gjennom hele forprosjektfasen, og de elleve ulike brukergruppene vil også bidra gjennom den kommende detaljprosjekteringen.

Adm. direktør Anita Schumacher i UNN, sammen med prosjektsjef Hans Marcus Wennesland i HENT (i midten) og utbyggingssjef Tor-Arne Hanssen i UNN. Foto: UNN

Et etterlengtet løft

Sykehuset vil dekke et lokalsykehusområde på omtrent 29.000 innbyggere i Nordre Nordland og Sør-Troms, og i tillegg tilby tjenester til Universitetssykehuset Nord-Norges totale opptaksområde på 190.000 innbyggere.

– Universitetssykehuset Nord-Norge HF er svært glad for å kunne signere kontrakt om bygging av Nye UNN Narvik. Nytt sykehus i Narvik er et etterlengtet løft for UNN, og vil bety mye for pasientene i Ofoten-regionen, sier Tor-Arne Hansen, utbyggingssjef i UNN HF. – Sammen med Sykehusbygg HF ser UNN frem til en spennende prosess sammen med en dyktig entreprenør, fortsetter Hansen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094