23948sdkhjf

Statsbygg valgte dPlan til prosjektplanlegging

Statsbygg har inngått en rammeavtale med E2P Systems AS om anskaffelse av deres system dPlan for lean-basert prosjektplanlegging.

– Statsbygg vil kontinuerlig forbedre sin prosjektgjennomføring og har vært en synlig bransjeaktør innen lean-metodikk ved blant annet prosjektet Kunsthøgskolen i Bergen. Lean er et omfattende fagfelt for å øke operasjonell effektivitet, og denne anskaffelsen har fokusert på risikostyring og lean-basert prosjektplanlegging, spesielt i prosjekteringsfase. I dPlan har vi fått et digitalt verktøy til å utføre dette i praksis, sier avdelingsdirektør Roar Fosse i Statsbyggs Prosjektsenter.

Skal benyttes i prosjektet for nytt Vikingetidsmuseum

Første brukere av det nye systemet er prosjektet for nytt Vikingetidsmuseum på Bygdøy. Avtalen gir alle Statsbyggs byggeprosjekt mulighet å ta i bruk dPlan der det synes hensiktsmessig. Det var kun fire firmaer som deltok i konkurransen. E2P Systems AS er et av få selskaper som tilbyd slike verktøy som hyllevare i en skybasert løsning.

Ifølge Statsbygg støtter dPlan opp under beslutningsbasert prosjektledelse, hvor man har fokus på fremdrift. I systemet kan prosjektene deles opp i milepæler, nøkkelpunkter, leveranser og aksjoner. Systemet kan brukes til framdriftsstyring, flaskehalsanalyse, analyse av risiko i prosjektet og har dashboards som kan vise både akkumulert status og et øyeblikksbilde for prosjektelementene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125