23948sdkhjf

Bergene Holm investerer tungt

Bergene Holm AS investerer vel 80 millioner kroner i et nytt råsorteringsanlegg på avdeling Nidarå i Åmli kommune.

Som tidligere meldt har selskapet satt produksjonsrekord de siste seks årene og forbruker årlig omtrent 1,1 millioner kubikkmeter tømmer, tilsvarende 25.000 tømmervogntog. Selskapet har i sin nylig vedtatte Strategi 2030 uttrykt en klar vekstambisjon ved etablerte anlegg basert på norsk, regionalt råstoff.

Nytt sorteringsanlegg for rå trelast

For å legge til rette for ytterligere vekst, økt sikkerhet, kundetilfredshet og lønnsomhet, investerer selskapet nå vel 80 millioner kroner i nytt sorteringsanlegg for rå trelast (råsortering) ved avdeling Nidarå i Åmli kommune i Agder. Bergene Holm opplyser i en pressemelding at en råsortering er siste del av saglinjen hvor trelasten sorteres i dimensjoner og kvaliteter etter oppdeling av tømmerstokken. Etter råsorteringen går trelastpakkene til tørking.

Denne investeringen følger en rekke tidligere større investeringer ved avdelingen, blant annet en ny saglinje til 100 millioner kroner i 2013, ny trelasttørker til 50 millioner i 2018, og oppgradering av tørrsorteringsanlegget til 10 millioner kroner i fjor. Gjennom denne investeringen legger selskapet til rette for et tømmerforbruk i sjiktet 350.000 kbm til 400.000 kbm tømmer pr år. Det er planlagt flere investeringer i fremtiden.

Valgte Veidekke og Renholmen

Etter en lengre analyse og vurdering av leverandører og teknologi, falt valget på Veidekke AS som entreprenør for bygg og Renholmen AB som leverandør av mekanikk og styringssystemer.

Byggingen av anlegget vil starte opp til sommeren og være fullført ved utløpet av første kvartal 2021.

Forventer oppgradering av vei

Bak denne beslutningen ligger en forventning om at politikerne i regionen snarlig vil holde sine løfter om å oppgradere FV 415 i Agder. En oppgradering er påkrevet for å få råstoff inn til fabrikken, og ferdigvarer og biprodukter ut til kundene, på konkurransemessige vilkår, med lavest mulig miljøbelastning, skriver selskapet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079