23948sdkhjf

Kvinnene baner vei mot fremtidens bygg-, anleggs- og eiendomsnæring

I bransjen med landets laveste kvinneandel er det gjort mange grep for å øke mangfoldet. Nå utgjør kvinner over 50 prosent av nøkkelposisjoner i næringslivsklyngen Construction City.

Byggenæringens nye kunnskapspark skal huse over 5.000 arbeidsplasser på Ulven i Oslo. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i Construction City, og flytter hovedkontorene sine dit i 2024. I forrige uke ble første årsmøte i næringslivsklyngen avholdt.

Daglig leder Benedicte T. N. Økland får nå flere kvinnelige bransjekollegaer med på laget når den nye styringsgruppen er på plass. Der er nemlig halvparten av medlemmene kvinner.

– Økt mangfold i bransjen har vært på dagsordenen i flere av de store selskapene de siste årene, og det er svært gledelig vi nå oppnår en styringsgruppesammensetning som er i tråd med målene bransjen har satt seg, sier Økland.

Styringsgruppen er klyngens øverste faglige organ og skal prioritere klyngens arbeid ved å blant annet definere klyngens strategiske satsninger, aktiviteter og opptak av nye medlemmer. 

Styringsgruppen ledes av Ida Aall Gram

Nyvalgt leder av styringsgruppen i Construction City er AF Gruppens konserndirektør Ida Aall Gram. Hun ser frem til å lede arbeidet, og bidra til å legge til rette for et godt samarbeid med ulike målgrupper, inkludert studenter både innen yrkesfag og høyskolefag.

– I løpet av noen få år har Construction City fått klyngestatus av Innovasjon Norge og over 70 medlemsbedrifter med på laget som deltar i klyngeaktiviteter som arbeidsgrupper, frokostmøter og workshops. Dette er et spennende prosjekt som forhåpentligvis vil gi grobunn for sammen å utvikle fremtidens bygg-, anleggs- og eiendomsnæring. Å få lede dette arbeidet sammen med gode bransjekollegaer er en utfordring jeg ser frem til å ta fatt på, sier Gram.

Konserndirektør Ida Aall Gram i AG Gruppen ser frem til å lede arbeidet i styringsgruppen til Construction City. Foto: AF Gruppen.

Få fart på innovasjon og nyskaping

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen i Oslo kommune var møteleder og fremmet dessuten en appell om hvordan økt samarbeid kan få fart på innovasjon og nyskapning.

Årsmøtet besluttet representanter til klyngens FOU-panel som skal koble og prioritere forskningstemaer sammen med klyngens prioritering av prosjekter. Christian Salbu Aasland, til daglig spesialrådgiver i Norconsult ble innvalgt på vegne av klyngemedlemmene, hvor han skal bidra sammen med lederne av klyngens faggrupper innen Effektive bygg og byggeprosesser og Bærekraft og Sirkulærøkonomi, i tillegg til representanter fra forskning og utdanningspartnere i klyngen, SINTEF, Senter for byggenæringen på BI, OsloMet, NTNU og AHO.

Styringsgruppen i Construction City består nå av:

  • Ida Aall Gram (leder), AF Gruppen
  • Nils Morten Bøhler, OBOS
  • Jon Harald Kristiansen, Betonmast
  • Per-Einar Dybvik, Startuplab
  • Anne K. Eggen Lervik, Fagskolen i Oslo og Kuben yrkesarena
  • Kristin Olsson Augestad, Multiconsult
  • Jon-Vidar Knold, Innovasjon Norge

Byggenæringens nye kunnskapspark skal huse over 5.000 arbeidsplasser på Ulven i Oslo. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i Construction City, og flytter hovedkontorene sine dit i 2024. Foto: LINK arkitektur og Axion

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.344