23948sdkhjf

Kvinnene baner vei mot fremtidens bygg-, anleggs- og eiendomsnæring

I bransjen med landets laveste kvinneandel er det gjort mange grep for å øke mangfoldet. Nå utgjør kvinner over 50 prosent av nøkkelposisjoner i næringslivsklyngen Construction City.

Byggenæringens nye kunnskapspark skal huse over 5.000 arbeidsplasser på Ulven i Oslo. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i Construction City, og flytter hovedkontorene sine dit i 2024. I forrige uke ble første årsmøte i næringslivsklyngen avholdt.

Les også: Ett steg nærmere for Construction City

Daglig leder Benedicte T. N. Økland får nå flere kvinnelige bransjekollegaer med på laget når den nye styringsgruppen er på plass. Der er nemlig halvparten av medlemmene kvinner.

– Økt mangfold i bransjen har vært på dagsordenen i flere av de store selskapene de siste årene, og det er svært gledelig vi nå oppnår en styringsgruppesammensetning som er i tråd med målene bransjen har satt seg, sier Økland.

Styringsgruppen er klyngens øverste faglige organ og skal prioritere klyngens arbeid ved å blant annet definere klyngens strategiske satsninger, aktiviteter og opptak av nye medlemmer. 

Styringsgruppen ledes av Ida Aall Gram

Les også: Bedre utnyttelse av stordata skal gi smartere eiendomsdrift

Nyvalgt leder av styringsgruppen i Construction City er AF Gruppens konserndirektør Ida Aall Gram. Hun ser frem til å lede arbeidet, og bidra til å legge til rette for et godt samarbeid med ulike målgrupper, inkludert studenter både innen yrkesfag og høyskolefag.

– I løpet av noen få år har Construction City fått klyngestatus av Innovasjon Norge og over 70 medlemsbedrifter med på laget som deltar i klyngeaktiviteter som arbeidsgrupper, frokostmøter og workshops. Dette er et spennende prosjekt som forhåpentligvis vil gi grobunn for sammen å utvikle fremtidens bygg-, anleggs- og eiendomsnæring. Å få lede dette arbeidet sammen med gode bransjekollegaer er en utfordring jeg ser frem til å ta fatt på, sier Gram.

Konserndirektør Ida Aall Gram i AG Gruppen ser frem til å lede arbeidet i styringsgruppen til Construction City. Foto: AF Gruppen.

Få fart på innovasjon og nyskaping

Les også: Tar doktorgrad om kunstig intelligens i bygg

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen i Oslo kommune var møteleder og fremmet dessuten en appell om hvordan økt samarbeid kan få fart på innovasjon og nyskapning.

Årsmøtet besluttet representanter til klyngens FOU-panel som skal koble og prioritere forskningstemaer sammen med klyngens prioritering av prosjekter. Christian Salbu Aasland, til daglig spesialrådgiver i Norconsult ble innvalgt på vegne av klyngemedlemmene, hvor han skal bidra sammen med lederne av klyngens faggrupper innen Effektive bygg og byggeprosesser og Bærekraft og Sirkulærøkonomi, i tillegg til representanter fra forskning og utdanningspartnere i klyngen, SINTEF, Senter for byggenæringen på BI, OsloMet, NTNU og AHO.

Styringsgruppen i Construction City består nå av:

  • Ida Aall Gram (leder), AF Gruppen
  • Nils Morten Bøhler, OBOS
  • Jon Harald Kristiansen, Betonmast
  • Per-Einar Dybvik, Startuplab
  • Anne K. Eggen Lervik, Fagskolen i Oslo og Kuben yrkesarena
  • Kristin Olsson Augestad, Multiconsult
  • Jon-Vidar Knold, Innovasjon Norge

Byggenæringens nye kunnskapspark skal huse over 5.000 arbeidsplasser på Ulven i Oslo. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i Construction City, og flytter hovedkontorene sine dit i 2024. Foto: LINK arkitektur og Axion

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078