23948sdkhjf

Trangt om plassen på Brekke sluser

Den trange plassen rundt Brekke kraftstasjon i Haldenvassdraget skapte utfordringer da Kynningsrud Nordic Crane deltok i arbeidet med å skifte ut to 30 tonn tunge transformatorer.

Kraftstasjonen ligger ved siden av Brekke sluser som med en total løftehøyde på 26,6 meter i fire kamre er Europas høyeste slusetrapp.

Både slusene og kraftstasjonen ligger i idylliske omgivelser litt utenfor allfarvei, og den trange plassen rundt kraftstasjonen i Haldenvassdraget gjorde det litt utfordrende da Kynningsrud skulle være med å bytte ut to transformatorer som hver hadde en vekt på 30 tonn.

Skjøvet på stålplater

Transformatorene skulle ut av selve kraftstasjonsbygget, over sluseanlegget og deretter fraktes videre av Kynningsrud Spesialtransport. Med god planlegging og en smule tålmodighet, ble det rigget til med store stålplater som ble benyttet som hovedfartsåre for transformatorene. Etter å ha fått sneket dem ut gjennom hovedinngangen, klarte flere anleggsmaskiner (som også hadde blitt løftet over slusene) å trekke lasten til den opparbeidede løfteplassen. Deretter var det mobilkranen som gjorde resten av jobben.

Med god planlegging og en rekke dyktige medarbeidere fra Kynningsrud Nordic Crane og Kynningsrud Spesialtransport, gikk jobben som smurt, opplyser selskapet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063