23948sdkhjf

Totalrehabiliterer Kommunegården i Sandvika

AF Gruppens datterselskap, Strøm Gundersen AS har fått i oppdrag å bygge om Kommunegården i Sandvika for Bærum Kommunale Pensjonskasse.

Rivningen av eksisterende bygningsmasse er allerede igangsatt i en egen entreprise. Etter ferdigstilt riveentreprise er bygget strippet ned til betongdekker og søyler. Deretter skal Strøm Gundersen starte oppbygging av kommunegården

Bygget vil ferdigstilt bestå av ca. 33.500 kvm BRA. Kommunegården skal etter ombygging ha en kapasitet på ca. 1 300 aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Det skal velges planløsninger og tekniske løsninger som gir kommunen et attraktivt arbeidsmiljø og et fleksibelt, arealeffektivt, tilpasningsdyktig og driftsvennlig bygg i leieperioden.

Viktig symbolbygg

Kontrakten gjennomføres som en samspillsentreprise og arbeidene er delt i to faser.

Fase 1 er en prosjekteringsperiode med videreutvikling av forprosjektet som startet i mai og avsluttes i oktober i år. Fase 2 omhandler selve byggearbeidene som starter i oktober i år og ferdigstilles desember 2022. Kontrakten vil ha en verdi på ca. 800 millioner kroner ekskl. mva.

– Kommunegården er et viktig symbolbygg for Sandvika der det er satt høye krav til klima og fleksibilitet. Vi ser frem til å samarbeide med Bærum Kommunale Pensjonskasse og deres prosjektledelse fra Insenti på det som blir et spennende og omfattende prosjekt, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078