23948sdkhjf

Totalrehabiliterer Kommunegården i Sandvika

AF Gruppens datterselskap, Strøm Gundersen AS har fått i oppdrag å bygge om Kommunegården i Sandvika for Bærum Kommunale Pensjonskasse.

Rivningen av eksisterende bygningsmasse er allerede igangsatt i en egen entreprise. Etter ferdigstilt riveentreprise er bygget strippet ned til betongdekker og søyler. Deretter skal Strøm Gundersen starte oppbygging av kommunegården

Les også: AF Gruppen foretar endringer i konsernledelsen

Bygget vil ferdigstilt bestå av ca. 33.500 kvm BRA. Kommunegården skal etter ombygging ha en kapasitet på ca. 1 300 aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Det skal velges planløsninger og tekniske løsninger som gir kommunen et attraktivt arbeidsmiljø og et fleksibelt, arealeffektivt, tilpasningsdyktig og driftsvennlig bygg i leieperioden.

Viktig symbolbygg

Kontrakten gjennomføres som en samspillsentreprise og arbeidene er delt i to faser.

Fase 1 er en prosjekteringsperiode med videreutvikling av forprosjektet som startet i mai og avsluttes i oktober i år. Fase 2 omhandler selve byggearbeidene som starter i oktober i år og ferdigstilles desember 2022. Kontrakten vil ha en verdi på ca. 800 millioner kroner ekskl. mva.

– Kommunegården er et viktig symbolbygg for Sandvika der det er satt høye krav til klima og fleksibilitet. Vi ser frem til å samarbeide med Bærum Kommunale Pensjonskasse og deres prosjektledelse fra Insenti på det som blir et spennende og omfattende prosjekt, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.085