23948sdkhjf

Bravida satser fortsatt på lærlinger

Covid-19 har gjort markedsprognosene svært usikre, men Bravida velger likevel å ta inn over 170 lærlinger i inneværende år. Det er på samme nivå som i 2019.

– For oss er det viktig å satse på lærlinger, selv i tiden vi er inne i. Over tid vil markedet stabilisere seg igjen, og det er kjempefarlig om vi ikke tar inn lærlinger nå. Dyktige håndverkere vil det alltid være behov for, sier administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke.

Rekruttering av fagarbeidere gjennom lærlingordningen og intern skolering er en viktig del av Bravidas strategi. Dette gjør Bravida til en av Norges største lærlingebedrifter, med mulighet til å gå i lære i alle våre fagområder i store deler av landet.

Et samfunnsansvar

Bakke mener at det også ligger et samfunnsansvar i å fokusere på lærlinger.

– Det handler ikke bare om å sørge for at de lærlingene som nå er blitt permittert får tatt fagprøve. Minst like viktig er de som skal inn i opplæringsløpet til høsten. Jeg mener derfor at de tiltakspakkene som lanseres framover må gå på å stimulere til aktivitet, slik at bedrifter får nok å gjøre og kan ta inn lærlinger. Det må være mye bedre samfunnsøkonomi i det enn å betale for at potensielle lærlinger skal gå hjemme.

Bravida oppfordrer alle andre bedrifter i BA-næringen til å ta inn lærlinger slik at vi gir de unge muligheten til en fremtid i en viktig næring.

Bravida er Nordens ledende totalleverandør av tekniske løsninger og tjenester innen installasjon og service for eiendommer og anlegg. Selskapet har mer enn 11.700 medarbeidere totalt og omsatte for 20,4 milliarder svenske kroner i 2019.

Bravida Norge er landets største selskap på elektro- og rørinstallasjoner og blant de ledende på ventilasjon, og omsatte for 4,5 milliarder norske kroner i 2019. Selskapet har omkring 3.000 medarbeidere og over 60 avdelinger på mer enn 35 steder i Norge.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062