23948sdkhjf

Kruse Smith skal bygge massivtreskole i Kristiansand

Kruse Smith har signert avtale med Kristiansand kommune om bygging av Havlimyra ungdomsskole.

Entreprenøren og kommunen vil de neste månedene jobbe i samspill for å definere prosjektet endelig.

– Vi ser frem til å gå i gang med dette oppdraget, og vi gleder oss til å kunne bruke våre erfaringer på massivtre på en ny skole. Det blir første gang massivtre benyttes i et slikt omfang i Kristiansand, så prosjektet er også en viktig pilot for bruk av tre i store byggeprosjekter for kommunen, opplyser Svein Kvam, regionleder for prosjektutvikling i Kruse Smith i en pressemelding.

Ønsker mer bruk av tre som bærende materiale

Den nye skolen, som er tegnet av Trollvegg arkitektstudio, skal kobles sammen med eksisterende bygningsmasse. Tilbygget har et bruttoareal på 1400 kvm og skal være lærested for 180 elever og 15 lærere.

– Trevirke skal eksponeres tydelig både innvendig og utvendig for å gi en lun og god atmosfære i bygget. Som et ytterligere klimatiltak skal det bygges energibrønner for å gi miljøvennlig oppvarming av skolebygget året gjennom, forteller Svein Kvam.

Kristiansand kommune tar aktive grep for å stimulere til at flere fremtidige byggprosjekter gjennomføres med tre som bærende materiale.

– Det er en bred politisk plattform i Kristiansand som ønsker at kommunale bygg i langt større grad skal gjennomføres i massivtre. Dette er en del av kommunens miljøstrategi. Havlimyra skole blir et viktig erfaringsprosjekt for oss. Sammen med entreprenør vil vi nøye evaluere prosjektet og bruke erfaringene inn i kommende prosjekter, sier Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune.

Byggeprosjektet er planlagt til juli 2020. Prosjektet har en kontraktramme på ca. 50 millioner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094