23948sdkhjf

Utlyser konkurranse om avfallsminimering

Direktoratet for byggkvalitet vil øke interessen for å redusere materialsvinnet fra nybygg, og utlyser nå en konkurranse for å redusere byggavfall.

Hvordan kan vi gjøre avfallsreduksjon like interessant for byggenæringen som ombruk av materialer?, spør Direktoratet for byggkvalitet (DiBK)

Hvis du vil bruke gamle byggevarer om igjen i et nytt bygg, kan det bli både dyrt og tidkrevende å gjøre alt etter regelverket. En analyse viser at det er mer økonomisk lønnsomt å redusere avfall fra nybygg, opplyser DiBK.

– Engasjementet i byggenæringen for å redusere avfall fra nybygg, er betydelig lavere enn engasjementet for ombruk. Samtidig er det et stort potensial i å redusere avfall fra nybygg, sier senioringeniør Ingunn Marton i DiBK.

Byggenæringen er blant dem som står for størst andel av det samlede avfallet i Norge, og andelen har økt de siste årene. I 2018 kom ca. 36 prosent av bygg- og anleggsavfallet fra nybygg, ca. 25 prosent fra rehabilitering og ca. 40 prosent fra riving.

Premiering av de to beste planene

DiBK vil øke interessen for å redusere materialsvinnet fra nybygg. Direktoratet utlyser derfor en konkurranse for å redusere byggavfall og premierer den som lager de beste planene for hvordan et bygg på minst 1.000 kvm BRA skal prosjekteres og bygges slik at det oppstår minimalt materialsvinn.

DiBK deler ut premier til de to beste forslagene på henholdsvis 100.000 og 50.000 kroner.

Konkurransen med konkurranseregler er utlyst på Doffin.

Frist for å levere forslag er 17. august kl. 12:00.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078