23948sdkhjf

Aktiviteten vender tilbake til normale nivåer

Norske håndverkere har vendt tilbake til byggeplassen. Det viser kundedataene til ABAX som leverer elektroniske kjørebøker i Norden.

Med over 100.000 aktive sporingsenheter, bare i Norge, har ABAX et stort datagrunnlag over trafikk og turer gjort i kommersielle virksomheter. Sporingsenhetene samler data fra en rekke biltyper som varebil klasse 2, personbil, lastebil og nå også el-sykkel som er blitt en hit blant selskapets nederlandske kunder.

– Det er med stor glede at vi ser at mange av våre kunder er tilbake på kjente veier. Grafene over antall turer gjort i vår database stiger mot tall på høyde med før pandemien brøt ut, sier konserndirektør Morten Strand.

Rolige uker, men ikke for alle bransjer

Det har vært stille i flere uker og Covid-19 har satt dype økonomiske spor i bedrifts-Norge, men ABAX har fulgt med kundene hele veien også fra hjemmekontor. I datagrunnlaget har selskapet observert at en rekke bransjer har utmerket seg med å fortsatt holde tempoet oppe.

Bygg og anlegg har vært en av disse, med lavest negativ endring i hele perioden. Blant virksomheter i denne kategorien, viser ABAX- dataene at bransjen kun har vært nede i 78 prosent av normal trafikk på sitt laveste. 7. mai var denne bransjen oppe i 86 prosent av normal kjøremengde.

Nådde bunnen 20. mars

Hvis man ser bort i fra påsken som normalt har lite aktivitet uansett år, viser rapportene til ABAX at antall turer gjort blant norske kunder var på sitt laveste 20. mars.

Sverige har på ingen måte tilsvarende dramatisk nedgang og ABAX har kun registrert noen færre turer i mars. Dette stemmer godt med faktaene om at Sverige driver business som vanlig uten for mange restriksjoner satt av myndighetene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.065