23948sdkhjf

Godt salg av byggevarer

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i april var 6,3 prosent høyere sammenlignet med samme måned i fjor.

– Dette forteller at det har vært jobbet godt med smittevernstiltak på byggeplassene, og at man har klart å holde byggeaktiviteten i gang i Norge, sier Jøns Sjøgren, adm. direktør i Byggevareindustriens Forening.

Les også: Godt byggevaresalg tross korona-krise

Betongbaserte byggevarer hadde i april en nedgang på 1,8 prosent, mens øvrige byggevarer økte med 5,9 prosent. Størst økning hadde trebaserte produkter med en oppgang på 19,1 prosent sammenlignet med april i 2019. Påsken var i sin helhet i april både i år og i fjor, og det var samme antall salgsdager. Hittil i år ligger det totale byggevaresalget 3,8 prosent foran fjoråret.

Bekymret for den videre utviklingen

–Selv om aktiviteten er bra nå, er vi bekymret for fremtiden, forteller Sjøgren. – Medlemsbedriftene våre forteller at man nå tærer på ordrereservene, og ferske tall viser at nyboligsalget stuper. Vi risikerer at koronakrisen treffer byggenæringen for alvor utover høsten, dersom det ikke kommer inn nye oppdrag, sier han.  Vi ber om at regjeringen raskt bidrar til å stimulere etterspørselen i både privat og offentlig sektor. Dette er avgjørende for å opprettholde sysselsetting i byggenæringen, avslutter Sjøgren.

Last ned rapporten her

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079