23948sdkhjf

Rekordår for Stangeland

Stangeland Gruppen omsatte i fjor for nær 2,5 milliarder kroner. – Samlet sett ble dette et rekordår for oss, fastslår finansdirektør Egil Bue.

Stangeland Maskin omsatte i fjor for drøye 1,7 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 102 millioner kroner. Konsernet Stangeland Gruppen, som blant annet omfatter entreprenørvirksomhet, kran, miljø og gjenvinning, eiendom og finans, omsatte i fjor for nær 2,5 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 199 millioner kroner. Det er Solabladet som melder dette.

Les også: Stangelandselskaper på Haugalandet går sammen

– Det skyldes at vi har lagt stein på stein, tenker langsiktighet i all virksomhet og har dyktige medarbeidere, sier konsernsjef Olav Stangeland og Tommy Stangeland, sønn og daglig leder i Stangeland Maskin.

Til lokalavisen understreker begge viktigheten av soliditet og en sterk ryggrad i krevende tider. Stangeland Gruppen, som til sammen har 960 ansatte og interesser i nærmere 80 selskaper, passerte i fjor 1 milliard kroner i bokført egenkapital.

Godt også innen finans og eiendom

– Samlet sett ble dette et rekordår for oss. Vi er godt fornøyde med omsetning og resultat i driftsselskapene, ikke minst tatt i betraktning et litt tungt marked med noe overkapasitet. Fjoråret var også veldig bra innen finans og eiendom. Vi har gjort mye rett - ikke bare siste år, men over tid, slår finansdirektør Egil Bue fast.

– Et meget godt år, sier også konsernsjef Olav Stangeland. Han trekker fram fokus på langsiktighet i all virksomhet konsernet engasjerer seg i, og mener soliditeten som er bygget opp gjennom mange år blant annet skyldes satsing på bransjer man har kunnskap om og erfaring med.

– For 2020 er målet full sysselsetting og kontroll over kostnadene. Samtidig er vi forberedt på usikkerhet rundt pandemien, samt store prosjekter som fortsatt er på vent. I en slik situasjon er det ekstra viktig å ha en solid ryggrad. Uansett marked ønsker vi å være den foretrukne arbeidsgiver og samarbeidspartneren, sier Tommy Stangeland til Solabladet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078