23948sdkhjf

Total Betong bygger for Læstadianere i Narvik

Total Betong har inngått totalentreprisekontrakt med Den Læstadianske forsamling i Narvik om et tett råbygg av Orneshaugen Forsamlingshus.

Total Betong, med hovedkontor i Bryne på Jæren og avdelingskontor i Bodø, opplyser at Orneshaugen Forsamlingshus er plassert mellom Narvik by og Hålogalandsbrua.

– Vi har ansvar for råbygget, det vil si alt av yttervegger, tak, gulv, vinduer, dører og fundament, sier prosjekteringsleder Einar Iversen til Jærbladet (bak betalingsmur), som opplyser at det 3.500 kvadratmeter store kirkebygget skal kunne romme 1.800 personer og at kontraktsverdien er på 44 millioner kroner.

Øvrige arbeider på prosjektet ivaretas av byggherren i sideentrepriser for grunnarbeider og tekniske fag. Mye av innredningen er planlagt som dugnadsarbeider av forsamlingens medlemmer.

Arkitekt for bygget er UNO design & arkitektur.

Betongelementer fra Jæren

Klargjøring av byggetomt ble utført i løpet av vinteren og nå skal Total Betong i gang med betongarbeider for ringmur og fundamenter. Fasadene skal leveres i prefabrikkerte betongelementer produsert av en annen jærbedrift – Hå Element på Varhaug. Det er en kombinasjon av svart frilegging og slipte hvite betongelementer. Transporten skal skje med båt i to omganger fra Sirevåg til Narvik.

Total Betong opplyser at overlevering av tett bygg skal skje i inneværende år.  Fordi de avsluttende arbeidene skal utføres som dugnad er ferdigstillelse av bygget ikke endelig fastsatt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125