23948sdkhjf

Diakonhjemmet skal bygge 100.000 kvm mangfold

– Dette er en stor milepæl for Diakonhjemmet. Nå skal vi gjøre det vi kan for at dette blir til glede for hele byen vår, sier forstander og adm. direktør Ingunn Moser.

Diakonhjemmet hage er et utviklingsprosjekt innenfor et område på rundt 40 mål på Steinerud i Oslo, med satsning på utvikling og nyskaping av tjenester innenfor helse, omsorg og utdanning. Utviklingen av Diakonhjemmet hage tar utgangspunkt i stiftelsens formål og strategiplan 2020-2030.

 Campus- og boligområde

Prosjektet Diakonhjemmet hage på Steinerud i Oslo er totalt på ca. 100.000 kvadratmeter, og består av mange deler. Dette skal bli et campusområde for utdanning, et innovasjonsområde for framtidas helse, omsorg og velferd, og et nærmiljø for de som bor her. Et godt sted å arbeide, studere og bo. Det er summen av alle disse delene – og samvirket mellom dem – som gjør dette prosjektet unikt.

 

Her er en oversikt over de ulike feltene og hva slags formål de skal reguleres for:

  • A: Boligbebyggelse – planlagt 255 nye boliger pluss en ny barnehage.
  • B: Institusjon – her planlegges nytt sykehjem
  • C: Institusjon: Steinerud Omsorg+. Byggearbeidene startet september 2018 og bygget skal stå ferdig høsten 2020.
  • D: Her skal det bygges campus for høgskoler, det foreligger planer for en videregående skole og flerbrukshall, høyblokk med studentboliger, en ny universelt utformet T-banestasjon – som skal erstatte dagens stasjoner på Frøen og Steinerud, spisesteder og ulike servicesteder.
  • E: Her vil det også være plass til campus for høgskoler, servicetilbud innen helse og trening, kontorer, bevertning etc.
  • F: Parkområde

 

På den 130 mål store eiendommen har Diakomhjemmet fra før sykehus, apotek, omsorgstjenester, VID vitenskapelige høyskole, boliger og barnehager

Miljøsertifiseres etter BREEAM Communities

Alle de kommende byggene skal miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR standard, i tillegg skal hele utbyggingen i Diakonhjemmet hage bærekraftsertifiseres etter BREEAM Communities – og dette er Norges største utbyggingsprosjekt som sertifiseres etter denne standarden.

Diakonhjemmet

Det norske Diakonhjem er en selvstendig stiftelse innenfor Den norske kirke som eier, driver og utvikler virksomheter og tjenester innenfor helse, omsorg og utdanning. Kjernevirksomheten er sykehus, omsorg og høgskole. Stiftelsen har rundt 2.000 årsverk, 4.000 studenter på studiesteder i fire byer og hadde i 2018 en konsernomsetning på 2,7 milliarder kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078