23948sdkhjf

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Interessen for det nye Kontorhuset i Asker bekrefter at beliggenhet avgjør også der.

Kontorhuset merker igjen positiv etterspørsel etter gjenåpning av barnehager, skoler og frisører. Satsingen i Asker tjener i tillegg på beliggenheten.

Les også: Starter byggingen av Nedre Bleiker Gård

– Den er et trekkplaster, sier Hakon Lærum, daglig leder i Kontorhuset.

Kontorhuset var en nyvinning i Drammen i 2015. Den gang satt Hakon Lærum alene på Losjeplassen i Drammen med 1.400 tomme kvadratmeter. Det tok halvannet år å fylle bygget.

Ettertiden har vist at nysatsingen var en suksess. Mange av bedriftene som flyttet inn i 2015 og 2016, er fortsatt i bygget. Andre har vokst ut av lokalene. Noen er kjøpt opp og har derfor fått behov for større plass.

Kontorhuset i Asker er det tredje, eller egentlig det fjerde i rekken. På Strømsø i Drammen ble suksessen for kraftig. Det endte med at Bane NOR overtok alt sammen. Asker blir derfor det tredje kontorfellesskapet som skal driftes under merkenavnet Kontorhuset, som Hakon Lærum leder.

Les også: Bygger mer bolig- og næringsbygg i Asker

 

– Har du med PC så stiller vi med alt annet du trenger for å skape verdier, sier Hakon Lærum. Foto: Kontorhuset

Stor etterspørsel

I fjor åpnet Kontorhuset på Kjelstad. 1400 kvadratmeter kontorlokaler var utleid to måneder etter at bygget åpnet på forsommeren.

Fram til koronaviruset slo inn med full tyngde og egentlig satte mye av det normale arbeidslivet ut av spill, i alle fall for en periode, merket Lærum enda større etterspørsel i Asker.

– Fram til mars lå vi foran planene vi la opp da vi startet jobben med å fylle bygget tidligere i vinter. Det er fortsatt langt fram til åpning, men mye er utleid. Den store interessen har ikke minst å gjøre med beliggenhet, sier Lærum.

Les også: Sikrer ny kontrakt på 235 millioner i Asker

Kontorhuset i Asker ligger praktisk talt på Asker stasjon. Fra du går av toget på stasjonen er det under tre minutter rolig gange til det nye Kontorhuset som etter planen åpner i sommer.

– Vi hører fra dem vi er i kontakt med at rekrutteringen av nyansatte blir langt enklere med så sentral beliggenhet. Og her har vi arbeidsplasser nesten på stasjonen, sier Lærum.

 

Kontorhuset i Asker tilbyr alle typer kontorløsninger, fra åpent landskap til løsninger for bedrifter med inntil 20 ansatte. Her ser vi en av de sosiale sonene. Illustrasjon: Kontorhuset

Boks-løsning vinner

Asker er Kontorhusets største satsing. Der tilbyr Hakon Lærum over 2.000 kvadratmeter. Det er en tredel større enn lokalene i Drammen og i Lier. De er begge på rundt 1400.

Les også: Suksess-entreprenør flytter for å satse på nye områder

De første kontraktene ble signert rundt årsskiftet.

Mange av dem som har signert i Asker, er ute etter teamkontorer, eller boks-løsning som det også kalles. Det passer bra for bedrifter som trenger opp mot 20 kontorplasser.

Det er løsninger hvor bedrifter kan kombinere åpent landskap med cellekontorer.

– De som vil ha boks-løsning, kommer nesten uten unntak fra egne lokaler og kontorer. Hos oss får de større fleksibilitet, mer skreddersøm, kortere bindingstid, bedre beliggenhet og lavere husleie.

– Det er sant som analysesjefen i Malling sier: For mange handler det om å tiltrekke seg ny og attraktiv arbeidskraft. Skal du lykkes i kampen om de beste hodene, så må du tilby mer enn moderne lokaler. Du må også ha sentral beliggenhet for å bli ettertraktet, sier Lærum.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078