23948sdkhjf

Bygård i Oslo gikk på billigsalg

Da Munkedamsveien 82B i Oslo ble lagt ut for salg var prisantydningen 62,5 millioner kroner. Boligbygg fikk kjøpt bygården i Vika for 53,5 millioner.

Midt i koronautbruddet fikk Boligbygg budaksept på Munkedamsveien Eiendom AS (Munkedamsveien 82B). Kjøpet har forbehold om godkjenning i foretakets eget styre, samt i bystyret.

Les også: Eli Grimsby blir direktør i Oslobygg

– Vi kjøper eiendom for Oslos innbyggere med et langsiktig perspektiv. I økonomiske krisetider ser vi at vi kan investere kommunens ressurser mer effektivt. Derfor jobber vi på høygir, selv om store deler av Norge for tiden går for halv maskin, sier Kaja Strøm-Håkonsen, seksjonsleder for kjøp og salg i Boligbygg.

Den frittliggende bygården fra 1936 ligger i Vika og rommer 13 leiligheter med balkong. Med varierende størrelser fra 39 til 62 kvadratmeter, sentralt plassert i nærheten av Aker Brygge, egner kjøpet seg godt til boligkommunale formål.

9 millioner under prisantydning

Avtalt pris på eiendomsaksjeselskapet er 53,5 millioner kroner, som er betydelig under prisantydningen da eiendommen ble lagt ut for salg. Kjøpet forventes behandlet av bystyret i september.

– Gitt bystyrets godkjenning gjør vi et godt kjøp som er helt i tråd med Boligbyggs overordnede føringer, nemlig å skaffe rett bolig til rett beboer, og å få mer bolig for hver krone, sier Strøm-Håkonsen fornøyd.

Boligbyggs fremskaffelsesstrategi tilsier kjøp av små og mellomstore bygårder i områder tilpasset bydelenes behov. Dette kjøpet vil øke antallet kommunale boliger i Bydel Frogner fra 553 til 566 (til sammenligning er det 1.701 kommunale boliger i Bydel Gamle Oslo).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078