23948sdkhjf

Stort russisk byggeprosjekt videreføres tross kraftig koronasmitte

Byggingen av en ny forsyningsbase like utenfor Murmansk bare fortsatte da det første koronatilfellet ble registrert tidlig i april. Nå er over 800 arbeidere smittet.

Til tross for under 100 fastboende har det lille stedet Belokamenka rett nord for Murmansk nå 807 av de 989 registrerte tilfellene av koronasmitte i Murmansk fylke.

Årsaken er en byggeplass der 11.000 mennesker fra 20 ulike entreprenører jobber med å ferdigstille en forsyningsbase for den russiske gassgiganten Novatek, melder NRK Troms og Finnmark.

 Viktig prosjekt

NRK opplyser videre at det skal ha vært en arbeider fra Kirgisistan som først testet positivt. De ansatte kommer fra både inn- og utland, og de bor sammen i brakker når de ikke jobber. Nå kommer det derimot ikke lenger nye medarbeidere inn.

Rundt 4600 av de 11.000 ansatte som jobber på byggeplassen, tilhører entreprenøren Velesstroj. Ifølge Novatek kommer alle smittetilfellene herfra, og derfor er denne delen av byggeplassen erklært som et karanteneområde, skriver NRK, som viser til at guvernøren i Murmansk, Andrej Chibis, nylig uttalte at han ikke så noen grunn til å stanse arbeidet. Han sier det finnes områder på byggeplassen uten smittetilfeller.

– Alle tiltak blir satt inn for å ikke stanse arbeidet. Prosjektet er viktig for hele Murmansk fylke, sa guvernøren.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093