23948sdkhjf

Råstål-produksjonen kraftig berørt av korona

Den globale råstål-produksjonen falt med 6 prosent i mars i år sammenliknet med mars 2019.

Det viser ferske tall fra Worldsteel, som mottar rapporter fra de 64 største råstålproduserende landene i verden. Nedgangen for en enkeltmåned er den største på lang tid, og årsaken skyldes nok i all hovedsak korona-pandemien. Denne pandemien gjør også at noen av tallene er usikre, og at de kan bli justert i forhold til april-tallene, som publiseres i mai.

Det skriver Worldsteel i sin rapport for mars-tallene. For mars måned var altså nedgangen i råstål-produksjonen på verdensbasis på hele 6 prosent. Ser man på perioden januar, februar og mars, var det en nedgang i produksjonen på 1,4 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i 2019. For mars måned endte dermed verdens råstål-produksjon på 147,1 millioner tonn.

For de tre første månedene ble det produsert 443 millioner tonn med råstål i de 64 landene som rapporterer til Worldsteel. Asias produksjon gikk ned med 0,3 prosent til 315,2 millioner tonn sammenliknet med første kvartal i fjor. EU-området opplevde en dramatisk nedgang på 10 prosent, mens nedgangen i USA var på 4 prosent.

Også for mars måned alene var det nedgang for de fleste landene. Kina ned 1,7 prosent sammenliknet med mars 2019, India ned 13,9 prosent, Japan ned 9,7 prosent, mens Sør-Korea hadde en tilbakegang på 7,9 prosent.

Også landene i Europa melder om til dels stor tilbakegang: Tyskland ned 20,9 prosent, Italia tilbake med hele 40,2 prosent, Frankrike ned 13,2 prosent og Spania ned 14,6 prosent. Alle tallene er sammenliknet med mars i år mot mars 2019.

Også USA hadde en tilbakegang i sin råstål-produksjon på 6 prosent i samme periode.

Av andre større råstål-produserende land hadde Russland en tilbakegang på 4,4 prosent, Ukrainia ned 10,3 prosent og Brasil ned 8,2 prosent.

Tyrkia er det eneste av de større råstål-produsentene i verden som hadde en økning – på 4,1 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078