23948sdkhjf

Godt byggevaresalg tross korona-krise

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i mars 2020 økte med 7,4 prosent sammenlignet med samme måned i 2019.

– Selv etter at korona-krisen slo inn for alvor 12. mars, har byggeplassene stort sett gått som normalt. Dette har medført at byggevaresalget også har holdt seg oppe, sier Jøns Sjøgren, adm. direktør i Byggevareindustriens Forening.

Les også: Godt salg av byggevarer

Betongbaserte byggevarer hadde i mars en oppgang på 3,0 prosent, trebaserte produkter en oppgang på 11,1 prosent, mens øvrige byggevarer hadde en oppgang på 8,2 prosent. Det var én salgsdag mer i år (22) sammenlignet med 2019. Hittil i år ligger det totale byggevaresalget 3,5 prosent foran fjoråret.

 Opptatt av å holde hjulene i gang

– Norske byggevareprodusenter har vært opptatt av å holde hjulene i gang, og det har vi foreløpig klart, sier Sjøgren.

Akkurat nå er byggeaktiviteten i Norge relativ god, men hvis ikke boligprodusenter, entreprenører og byggmestre får påfyll av nye oppdrag, sier han at byggeaktiviteten i store deler av landet stoppe gradvis vil opp utover sommeren og høsten.

– Dette vil ramme byggenæringen og norsk byggevareindustri hardt. Statlige og kommunale byggherrer må nå sette i gang nye byggeprosjekter. Samtidig er det viktig at de husholdningene som har trygge jobber, benytter muligheten til å gjennomføre oppussing og rehabilitering av egen bolig, avslutter Sjøgren.

– Norske byggevareprodusenter har vært opptatt av å holde hjulene i gang, og det har vi foreløpig klart, sier Jøns Sjøgren. Foto: Byggevareindustriens Forening

Byggevareindustriens Forening er en bransjeforening for norske produsenter av byggevarer. Foreningen er tilsluttet NHO via Byggenæringens Landsforening (BNL) og organiserer ca. 200 bedrifter med en samlet omsetning på ca. 25 milliarder kroner. Foreningen har et aktivt eierskap i Norsk Byggtjeneste (51 prosent) og Bygg Reis Deg (50 prosent).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094