23948sdkhjf

Godt år for Lier-entreprenør

POB Entreprenør AS økte i fjor omsetningen med nær 60 prosent sammenlignet med året før. 2020 ser også bra ut, til tross for koronaviruset.

POB er et norsk entreprenørselskap med base på Lierstranda utenfor Drammen. Selskapet ble grunnlagt i 1992 og som totalentreprenør har selskapet fokus på næringsbygg i alle kategorier både på nybygg og rehab. POB har også en egen betongavdeling med hovedfokus på betongentrepriser for samferdselssektoren.

Les også: Lier-entreprenør signerte ny samspillskontrakt

Selskapet omsatte i fjor for nær 716 millioner kroner, en økning på nær 60 prosent sammenlignet med 2018 da omsetningen endte på 453 millioner. Driftsresultatet økte i samme periode fra 10,2 til hele 31,6 millioner.

 Lite påvirket av korona

– Ja, vi er fornøyde med veksten og har et bra resultat, sier adm. direktør Morten Vilhelmshaugen til Lierposten.

Han viser til at koronaviruset så langt har rammet bygg- og anleggsbransjen i svært liten grad og lite tyder på at bransjen vil rammes av dette. For å holde næringslivet i gang har en rekke offentlige og private aktører fremskyndet flere arbeider og at de nå venter på avklaring for en rekke prosjekter.

Det største prosjektet POB har nå er bygging av nye kontorlokaler og montasjehaller for Kongsberg Teknologipark AS på «Arsenalet» i Kongsberg som være ferdig i løpet av året.

– Målet for 2020 er å opprettholde aktiviteten på linje med fjoråret. Vi tar nå en fot i bakken. Det er ikke mange år siden vi lå på en årsomsetning på 250 til 300 millioner kroner. Det er viktig for oss å fortsatt ha en lav risikoprofil, sier han til Lierposten.

Adm. direktør Morten Vilhelmshaugen er naturlig nok godt fornøyd med veksten i selskapet. Foto: POB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079