23948sdkhjf

Grønn Byggallianse med i Global Compact

Grønn Byggallianse er blitt medlem i UN Global Compact, FNs bærekraftsinitiativ for næringslivet.

Grønn Byggallianse er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. Foreningens aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Grønn Byggallianse drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM-NOR.

Les også: Nå skal sykehusene i Helse Sør-Øst bli grønnere

– Da Käthe Hermstad fra arkitektkontoret Nordic utfordret oss til å melde oss inn i Global Compact i, så vi på det som en positiv utfordring. I fjor høst søkte vi FNs generalsekretær om medlemskap, og søknaden ble godkjent i mars. Dermed er vi nå medlem knyttet til Global Compacts Norgeskontor, forteller Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

 

Inspirerer byggebransjen til å ta grønnere valg

Innen to år skal Grønn Byggallianse rapportere i henhold til UN Global Compacts 10 prinsipper om bærekraftig utvikling og FNs bærekraftsmål.

– Medlemskapet er i tråd med vårt mål om å inspirere byggebransjen til å ta grønnere valg. Som medlem av internasjonale World Green Building Council jobber vi med de samme FN-målene som er styrende for Global Compact-nettverket, sier Katharina Th. Bramslev.

Hun legger til at Global Compacts formål er å utfordre bedrifter til å samkjøre strategier og operasjoner med universelle prinsipper om menneskerettigheter, arbeidskraft, miljø og antikorrupsjon, og iverksette tiltak som fremmer samfunnsmessige mål.

Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.221