23948sdkhjf

Polske arbeidsinnvandrere settes i korona-skvis

Koronasituasjonen har synliggjort at store deler av norsk arbeidsliv er avhengig av utenlandsk arbeidskraft. Men hva med polske arbeidere som sitter i karantene i hjemlandet uten dagpenger?

En undersøkelse som Fellesforbundet har gjennomført blant sine polske medlemmer vise at mange har det vanskelig nå. Utenlandsk arbeidskraft er i en sårbar situasjon, både fordi de ofte har løs tilknytning til arbeidsplassen og fordi mange har problemer med å skaffe seg god nok informasjon.

Les også: Gratis etterutdanning for ansatte, permitterte og ledige

Bygg og verft er viktige bransjer for arbeidsinnvandrere, hvor mange er innleide eller pendler mellom Norge og hjemlandet.

Spørsmålet er også hvordan arbeidsgiverne ivaretar sårt tiltrengt arbeidskraft fra utlandet i denne situasjonen.

Webinar

Fafo Østforum er en forskningsstøttet møteplass med oppdatert kunnskap om arbeidsinnvandring. Forumet har siden 2004 vært en møteplass for partene i arbeidslivet, bedrifter og myndigheter. Forumet byr på løpende kunnskapsformidling og legger til rette for debatt om arbeidskraftmobilitet og virkninger i det norske arbeidsmarkedet. Hovedaktiviteter er nyhetstjeneste og seminarer.

Torsdag 23. april arrangerer Fafo Østforum et webinar hvor funnene fra undersøkelsen presenteres og diskuteres. Sendingen varer fra 14.00 til 14.45 og alle kan følge sendingen direkte eller se den i opptak:

 

Line Eldring, leder i samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet, vil presentere resultatene fra undersøkelsen blant de polske medlemmene.

Knut E. Sunde, direktør i bransje- og industripolitisk avdeling i Norsk Industri, kommenterer.

Lise Antonsen Fjalestad, fagkoordinator i NAV Kontaktsenter internasjonalt, vil kommentere NAVs regelverk for dagpenger til utlandet.

Webinaret ledes av Anne Mette Ødegård, prosjektleder for Fafo Østforum. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079