23948sdkhjf

Fem milliarder kroner ekstra til Husbanken

Stortinget har økt Husbankens utlånsramme fra 16 til 21 milliarder kroner i forbindelse med koronakrisen. Startlån har høyest prioritet.

Midler fra ekstrabevilgningen kan også brukes til finansiering av blant annet studentboliger og bygging av boliger med ekstra boligkvaliteter som skal selges i markedet.

Les også: Norske arbeidsgivere mindre pessimistiske

– Koronakrisen har ført til at mange er permittert eller har mistet jobbene sine, og det er grunn til å frykte at flere kan få problemer på boligmarkedet. Derfor vil regjeringen legge til rette for at flere kan få startlån til å kjøpe seg sin egen bolig gjennom Husbanken, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i en pressemelding i forbindelse med at midlene har blitt stilt til disposisjon for Husbanken.

 

Startlån

Husbanken låner ut startlånsmidler til kommunene. Det er den enkelte kommune som bestemmer hvor mye kommunen skal låne ut til innbyggere i kommunen, og det er kommunene som behandler søknader om startlån fra egne innbyggere.

– Så langt i år har kommunene fått tildelt 11,4 milliarder kroner i startlånsmidler fra Husbanken. Alle kommunene har fått tildelt det de søkte om innen fristen i januar. Nå åpner tilleggsbevilgningen for at kommunene kan søke Husbanken om ytterligere midler for å bidra til at flere økonomisk vanskeligstilte kan få startlån til å bli boligeiere eller til å beholde boligen hvis de får økonomiske problemer. Kommunene skal prioritere barnefamilier, sier administrerende direktør Osmund Kaldheim i Husbanken.

– Regjeringen legge til rette for at flere kan få startlån til å kjøpe seg sin egen bolig gjennom Husbanken, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup Foto: Fotograf Sturlason/Utenriksdepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.103