23948sdkhjf

Peab utvider settefiskanlegg på Senja

Peab Bjørn Bygg skal utvide SalMars landbaserte settefiskanlegg i Gjøvika på Senja.

Peab Bjørn Byggs oppdrag er å bygge et nytt, landbasert settefiskanlegg med sju avdelinger. Nybygget får et fotavtrykk på totalt 13.200 kvm. I tillegg omfatter kontrakten bygging av servicearealer og en etasje over deler av settefiskanlegget. Her blir det blant annet fórlager, verksted, laboratorier, felles kantine og hybler til ansatte på vakt.

Les også: Ny sjef for Peab Anlegg på Vestlandet

Prosjektet vil bemannes både med ressurser fra Peab i Tromsø og med lokale krefter fra Peabs avdeling på Finnsnes.

− Dette er et svært viktig prosjekt for oss i Peab, som har et mål om å være en lokal samfunnsbygger i nord. For det første blir dette en stor byggeplass, der rundt 100 personer til enhver tid vil jobbe. Det betyr både god sysselsetting, samtidig som prosjektet gir mange positive ringvirkninger i det lokale næringslivet, sier Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg.

 

Innovasjon og kunnskap

Kontrakten mellom Peab Bjørn Bygg og SalMar Settefisk ble signert i forrige måned. Den er en totalentreprise, med en kontraktssum på 439 millioner kroner eks. mva.

− Nå får vi erfaring med å bygge settefiskanlegg på land, en type prosjekt vi vil se mer av fremover. De nye landanleggene gir god kontroll på miljøpåvirkning i produksjon av settefisk. Det er positivt! Nå skal vi bygge enda mer kompetanse og gode relasjoner for fremtiden i dette markedet. Ny kompetanse og relasjoner kan åpne nye muligheter og gi innovasjon og kunnskap til bedriften. Vi gleder oss, sier Skaar Knutsen.

Peab Bjørn Bygg er totalentreprenør for bygg, og Billund Aquaculture er totalentreprenør for selve fiskeprosessen. Begge er solidarisk forpliktet til å levere et komplett anlegg i henhold til resultatet av samspillsfasen.

Oppstart på byggeplass skjer i mai og ferdigstillelse er planlagt til juli 2022.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.222