23948sdkhjf

Høy NCC-aktivitet på Sørlandet

NCC Industry er tildelt avtalen for asfalteringsjobber for Kristiansand kommune. Selskapet har også startet arbeidet med å reasfaltere store deler av E18 Grimstad – Kristiansand.

NCC er tildelt avtalen for asfalteringsjobber for Kristiansand kommune. Kontrakten innebærer asfaltering av 22.000 tonn og har en verdi på om lag 24 millioner kroner.

Les også: Ny NCC-kontrakt på Follobanen

– Dette var en viktig kontrakt for oss å vinne. NCC satser tungt på Sørlandet, og i løpet av sesongen setter vi også opp en ny asfaltfabrikk på Rugsland. Denne kontrakten har mye å si for kontinuiteten for vårt arbeid, sier distriktssjef i NCC Industry, Morten Rode.

I løpet av de to neste årene skal NCC legge ca. 22 000 tonn asfalt på veiene i Kristiansand kommune. NCC Industry har fire asfaltlag og fire spreederlag tilgjengelig for området.

– Vi har fortsatt stor kapasitet til å legge asfalt for flere, og vi har rigget organisasjonen slik at vi kan ta flere oppdrag for privatpersoner denne sesongen og håper selvfølgelig på mange av disse, sier Rode, som avslutningsvis oppfordrer alle bilister til å vise hensyn til det arbeidet som blir gjort ute langs veien ved å respektere skiltingen og senke farten.

Etterlengtet asfalt på E18 Grimstad – Kristiansand

NCC Industry startet forrige uke arbeidet med å reasfaltere store deler av E18 Grimstad – Kristiansand. Arbeidet utføres om natten og det planlagte arbeidet ferdigstilles i midten av mai.

– Veien har enkelte steder fått nokså dype spor. Dette utbedrer nå prosjektleder Benjamin Svendsen og hans mannskap.

Les også: Fikk 22 ENOVA-millioner

45 kilometer av veistrekningen E18 Grimstad – Kristiansand skal asfalteres. Det er høyre kjørefelt i begge retninger som skal asfalteres, og totalt skal det legges 160.000 kvadratmeter med asfalt.

– Dette er en relativt stor asfaltjobb hvor det er mange folk involvert. Både egne asfaltarbeidere fra NCC Industry og underentreprenør til fresing og transport. Det er derfor mye liv og røre når vi setter i gang om kvelden, sier Benjamin Svendsen.

Veien stenges for trafikk kl. 20:00 og asfaltarbeidet pågår gjennom natten frem til veien åpnes kl. 06:00.

Arbeidet utføres om natten for å ikke hindre trafikk og for å skape sikre arbeidsforhold for asfaltoperatørene ute på veien. På det meste er 20-25 personer involvert i arbeidet. I tillegg til dyktige folk, benyttes topp moderne utstyr. Asfaltmassen kommer fra NCCs asfaltfabrikk på Rugsland.

– Vi benytter en slitesterk asfalt – Viacogrip 16 – som vil gi godt veidekke i en rekke år fremover, lover Benjamin Svendsen, som opplyser at jobben utføres for Agder OPS Vegselskap AS.

45 kilometer av veistrekningen E18 Grimstad – Kristiansand skal asfalteres av NCC Industry. Det er høyre kjørefelt i begge retninger som skal asfalteres, og totalt skal det legges 160.000 kvadratmeter med asfalt. Foto: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156