23948sdkhjf

Avinor kutter i investeringene

Avinor har så langt redusert planlagte investeringer for 2020 med i overkant av én milliard kroner. Ytterligere kutt vurderes som følge av inntektsbortfall.

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Selskapet gjør en kritisk gjennomgang av hele prosjektporteføljen, med henblikk på hvilke prosjekter som skal gjennomføres sett i lys av situasjonen med bortfall av trafikk og tilhørende inntekter.

Les også: Avinor anbefaler utbyggingsalternativ for ny flyplass i Bodø

 

Utsetter flere store vedlikeholdsprosjekter

I en pressemelding opplyser Avinor at selskapet vil prioritere prosjekter som er kritiske for sikker drift.

Avinor har redusert planlagte investeringer for 2020 med i overkant av én milliard kroner. Dette innebærer kutt i budsjett og utsettelse av prosjekter i ulik størrelsesorden og karakter. Avinor kommer ikke til å publisere en samlet liste, den er dynamisk og vurderes fortløpende- men flere store vedlikeholdsprosjekter som for eksempel reasfaltering av lufthavner som Kristiansund, Molde og Lakselv er utsatt. Prosjekter i datterselskapet Avinor Flysikring er også til vurdering, og ytterligere reduksjon av både små og store prosjekter i konsernet vurderes inntil Avinors finansielle situasjon er avklart.

– Vi ser også på investeringer knyttet til de største prosjektene i porteføljen. Blant disse er ny terminal Tromsø, ny terminal Trondheim, utvidelse av Non-Schengen terminal på Oslo lufthavn, ny lufthavn Bodø, samt nytt tårnsystem i Oslo. Vi har en god dialog med styret og eier omkring dette, og forventer å ha de nødvendige avklaringer på plass i mai, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078