23948sdkhjf

Tone Tellevik Dahl blir ny sjef for eiendomsbransjen

Tidligere Ap-byråd i Oslo kommune blir ny sjef for Norsk Eiendom.

Tone Tellevik Dahl tar med toppledererfaring fra politikk og akademia, når hun den 1. juli overtar etter Thor Olaf Askjer som adm. direktør for Norsk Eiendom. Bransjeforeningen, som er tilsluttet NHO og er en del av Byggenæringens Landsforening (BNL), representerer mer enn 200 eiendomsaktører over hele landet og styreleder Øystein Thorup sier de er svært glade for å få Dahl med på laget.

Les også: Nå skal sykehusene i Helse Sør-Øst bli grønnere

– Vi er i en kritisk tid der mange bedrifter ser verdien i å finne løsninger sammen. Hun kommer til å styrke Norsk Eiendoms synlighet og gjennomslagskraft, sier styrelederen.

Tellevik Dahl har med seg erfaringer fra lederstillinger i akademia og politikken. Hun var blant annet nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre, og byråd for eldre, helse og arbeid, samt byråd for oppvekst og kunnskap. Hun kommer nå fra en stilling ved Universitetet i Oslo.

 

Stort ansvar

Norsk Eiendom representerer en del av næringslivet som setter tydelige spor i store og små lokalsamfunn. Bransjeforeningen har jobbet mye for at stedsutviklingen må skje på en bærekraftig måte – sosialt, økonomisk og for miljøet.

– Bygg former byer, nabolag og folk. Hvordan eiendommer utvikles, påvirker både arbeidsliv og dagliglivet, jobb og fritid. Det gir sektoren et stort ansvar. Jeg ser frem til å være en pådriver og talerør for en viktig bransje, sier Tone Tellevik Dahl.

– Se for deg en arbeidsplass, et hjem eller et nabolag, Det er mennesker som skaper livet der, mens eiendomsselskapene bygger rammene. Vi kan ikke bare sette opp byggene uten å tenke på helheten. God eiendomsutvikling skal gi merverdi for samfunnet rundt, påpeker den påtroppende direktøren.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078